Gündem 115 hamile çocuk davasında tanık olarak dinlendi

115 hamile çocuk davasında tanık olarak dinlendi

22.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

115 hamile çocuk davasında tanık  olarak dinlendi

İstanbul Halkalı’daki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2017 yılında yaşları 18’in altında 115 çocuğun hamile olduğunun saptanmasına rağmen, durumun savcılığa bildirilmediği iddiasıyla ilgili başhekim yardımcısı A.A. ve sosyal hizmet uzmanı N.D.’nin yargılandığı davaya devam edildi. Olayı savcılığa ihbar eden sosyal hizmet uzmanı İclal Nergiz duruşmada tanık olarak dinlendi.

Haberin Devamı

‘İşine bak dedi’

2014’den 2017’ye kadar adı geçen hastanenin çocuk izleme merkezinde “adli görüşmeci” olarak çalıştığını söyleyen İclal Nergiz şunları anlattı:

“Cinsel istismar mağduru çocukların ifadelerinin alınmasında görevliydim. Çocuklarla görüştükten sonra hazırladığımız dosyayı başhekim ve başhekim yardımcısına gönderiyorduk. Dosyayı savcılıklara onlar gönderiyordu. Bu görevi N.D.’den devralmıştım. Hastane sistemine baktığımda, 18 yaşından küçük gebe olduğu tespit edilen çocuklardan bazıları hakkında daha önce polikliniklerden birkaç kez bildirimler yapıldığını, ancak 115 çocuk hakkında işlem yapılmadığını gördüm. Başhekim yardımcımız A.A.’ya durumu bildirdiğimde halledeceğini, işime bakmamı söyledi.”

Haberin Devamı

Sonuç alamadığını ve A.A. tarafından Sefaköy Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde görevlendirildiğini belirten Nergiz, çocuk gebelikleriyle ilgili eksikliklerin giderilmemesi nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Mahkeme duruşmayı erteledi.

3.5 yıla kadar hapis talebi

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, İclal Nergiz’in yaptığı incelemede, 1 Ocak 2017 ve 24 Mayıs 2017 tarihleri arasında çocuk gebelikleri hakkında görüşme raporu düzenlenmediğiyle ilgili suç duyurusunda bulunduğu belirtiliyor. Davada yargılanan A.A. ile N.D.’nin “Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi” suçundan 7 ay 15 günden 3 yıl 6 aya kadar hapisleri talep ediliyor. l SERPİL KIRKESER DHA