Gündem 16 Mart Oyna Kazan sorusu cevabı: İsmet İnönü siyasi hayatı boyunca hangi vazifeleri yapmış?

16 Mart Oyna Kazan sorusu cevabı: İsmet İnönü siyasi hayatı boyunca hangi vazifeleri yapmış?

16.03.2019 - 18:07 | Son Güncellenme:

Sevilen oyun Oyna Kazan'da 16 Mart sorusu yayınlandı. Binlerce vatandaşımızın şansını denediği bilgi yarışması Oyna Kazan'da sorulan soruyu ve cevabını sizler için derledik. İşte ayrıntılar...

16 Mart Oyna Kazan sorusu cevabı: İsmet İnönü siyasi hayatı boyunca hangi vazifeleri yapmış

Oyna Kazan'da günün sorusu az önce belli oldu. Her gün çeşitli saatlerde yayınlanan sorularla keyifli anlar yaşatan Oyna Kazan'da bu akşamın sorusu ve cevabını bir araya getirdik...

İŞTE 16 MART OYNA KAZAN SORUSU

Kurtuluş Savaşı kahramanı ve ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü siyasi hayatı boyunca hangi vazifeleri yapmış acaba?

CEVAP

Kurtuluş Savaşı kahramanı ve ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü siyasi hayatı boyunca; Cumhurbaşlanı, Başbakani Milli Eğitim Bakanı ve Dışişleri Bakanı olarak ülkemize hizmet etmiştir.

EDİTÖRÜN KIYAĞI SORUSU

Haberin Devamı

Hafızanın güçlenmesine ve öğrenmeye yardım etmesiyle bilinen vitamin nedir?

CEVAP

Hafızanın güçlenmesine ve öğrenmeye yardım etmesiyle bilinen vitamin B12'dir.

B12 NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?

Özellikle hayvansal dokularda bulunur. B12 vitamini megaloblastik anemiyi önlemek için gereklidir, alyuvar üretiminde folik asitin (B9) düzenlenmesine yardım eder ve demir kullanımına yardımcı olur. Doğru sindirim, besinlerin alınması, protein sentezi, karbonhidrat ve yağ metabolizması için gereklidir.

B12 vitamini sinir tahribatını önler, doğurganlığı sağlar, hücre oluşumunu ve uzun yaşamasını sağlar, sinir uçlarının normal gelişimini kolaylaştırır, hafızanın güçlenmesine ve öğrenmeye yardım eder.

Bu vitaminin eksikliğinde yürüme bozukluğu, kronik yorgunluk, depresyon, sindirim bozuklukları, bayılmalar, mide bulantısı, kusma, fazla gaz çıkarma, baş dönmesi, uyku hali, karaciğer büyümesi, göz bozuklukları, halüsinasyonlar, baş ağrıları, dil enfeksiyonu, huzursuzluk, zor nefes alma, hafıza kaybı, sinirsel bozulmalar, kalp çarpıntısı, kansızlık, kulaklarda çınlama, omurilik yıpranması gibi rahatsızlıklar görülebilir.