Gündem ‘2 bin 500 TL daha isteyince çıldırdım’

‘2 bin 500 TL daha isteyince çıldırdım’

20.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski bakan Ercan Vuralhan’ı öldüren saldırgan “Ona 650 bin dolar ve 350 bin TL verdim. 2500 TL daha isteyince kendimi kaybedip bıçakladım” dedi

‘2 bin 500 TL daha isteyince çıldırdım’

1987 genel seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Ankara Milletvekili seçilen, İkinci Özal hükümeti döneminde 21 Aralık 1987 ile 30 Mart 1989 arasında Milli Savunma Bakanlığı yapan Mehmet Ercan Vuralhan (75) önceki gün cinayete kurban gitmişti. Plastik üretim işi yapan Yüksel Karababa (44) İstanbul Sirkeci’deki bir kafede Vuralhan’ı bıçaklayarak öldürmüştü. Yakalanan ve daha önceden suç kaydı olmayan Karababa, ifadesinde olayın alacak meselesi olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

‘Paramı vermedi’

Karababa ifadesinde şu iddialarda bulundu: “Ercan Vuralhan ile 2014 yılında tanıştım. Sonra ihale almak ve birlikte iş yapma vaatleri nedeniyle Vuralhan’a 650 bin dolar ve 350 bin lira verdim. Ancak hiçbir iş yapamadık. Bu yüzden kendisinden paramı geri almak istedim. Olay günü borç konusunu konuşmak için Sirkeci’deki kafede buluştuk. Paramı istedim. Ama Vuralhan bu kez de ‘Yurt dışından param gelecek, bana 2 bin 500 lira daha borç ver’ deyince kendimi kaybettim ve yanımdaki bıçakla ona saldırdım.”

‘BM’den para gelecek’

Polis soruşturmasında alacak-verecek meselesi yüzünden sık sık buluştukları öğrenilen Ercan Vuralhan ile saldırganın aralarında mutabakatlar yaptıkları belirlendi. Peçetelerin üzerine ya da gelişigüzel kağıtların üzerine yazılan mutabakatlarda, “Birleşmiş Milletler’den gelecek olan 150 milyon dolarımın 5 milyon dolarını Yüksel Karababa’ya vereceğim” gibi ibareler bulunduğu öğrenildi. Peçete üzerine yazılan bir başka yazıda ise “Parayı Yüksel Karababa’ya geri ödemezsem bana her şeyi yapabilir” ifadesinin yer aldığı belirtildi. Mutabakatlara imza atılıp kaşe basıldığı da belirtildi. Poliste işlemleri tamamlanan Yüksel Karababa sevk edildiği adliyede tutuklandı.