Gündem2 yardım uçağı Mısır'a hareket etti

2 yardım uçağı Mısır'a hareket etti

24.10.2023 - 13:37 | Son Güncellenme:

Gazze için hazırlanan yardım malzemelerini Mısır'a ulaştırmak üzere 2 uçağın daha hareket ettiği açıklandı.

Gazze için hazırlanan yardım malzemelerini Mısır'a ulaştırmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 2 uçak daha Ankara'daki 11'inci Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı'ndan hareket etti.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Gazze için hazırlanan yardım malzemelerini Mısır'a ulaştırmaya devam ediyoruz. Dün gerçekleşen 2 sortinin ardından bugün de sabah 06.00'da ve 07.30'da Hava Kuvvetlerimize ait 2 uçak daha yardım malzemelerini ulaştırmak üzere Ankara'dan Mısır'a hareket etti" denildi.

'YARDIMLAR, EL ARİŞ HAVALİMANI'NA ULAŞTI'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze için hazırlanan yardımları ulaştırmak üzere sabah saatlerinde Ankara'dan havalanan 2 uçağın Mısır'a indiğini belirtti. Bakan Koca, "Dün uçuşu planlanan 4 uçaktan 2'si bu sabah Mısır El Ariş Havalimanı'na ulaştı. Ayrıca; tıbbi malzeme, yoğun bakım ekipmanları ve jeneratörlerden oluşan 2 uçağın daha yarın Gazze için Mısır'a uçuşu planlanıyor. İnsani sorumluluğumuz burada bitmiyor. Devamı var" ifadelerini kullandı.