Gündem 2018 YKS tercihleri alınmaya devam ediyor! ÖSYM YKS tercih kılavuzu

2018 YKS tercihleri alınmaya devam ediyor! ÖSYM YKS tercih kılavuzu

09.08.2018 - 12:25 | Son Güncellenme:

YKS tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte binlerce Üniversite adayı tercih işlemlerine start verdi. ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden gerçekleştirilen YKS başvuruları için son gün ise 14 Ağustos olarak açıklandı. Adaylar ÖSYM YKS tercih kılavuzunda yer alan bilgiler ışığında sıralamalarına uygun tercihleri gerçekleştirebilecek. Peki YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte detaylar...

2018 YKS tercihleri alınmaya devam ediyor ÖSYM YKS tercih kılavuzu

YKS tercihleri 7 Ağustos'ta başladı. Binlerce Üniversite adayı tercih işlemlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. ÖSYM tarafından yayımlanan YKS tercih kılavuzu ile adaylar istedikleri Üniversite taban ve tavan puanlarına ulaşabilecek. YKS tercihleri sırasında adayların dikkat etmesi gereken konuların ilk sırasında ise alınan puana değil sıralamaya bakılması büyük önem arz ediyor. Peki YKS tercihleri nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri 14 Ağustos'ta sona erecek.

ÜNİVERSİTE TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Adaylar, işlemlerini tamamladıktan sonra belirlenen sürede "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden değişiklik yapabilecek. ÖSYM tarafından yapılan YKS tercihleri başladı. 2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarına göre tercihte bulunacak.


2018-TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarını, 2018-Alan Yeterlilik Testi (AYT) veya Yabancı Dil Testi'nde (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarını tercih edebilecek.

Haberin Devamı

Adaylar, tercih işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile 14 Ağustos'a kadar ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirecek.

Adayların, işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerini kontrol etmesi ve yazıcıdan listelerini alması gerekiyor.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Tercihler 7 - 14 Ağustos tarihlerinde yapılacak. ÖSYM AİS üzerinden alınacak olan tercihler internetten yapılacak.

T.C. Kimlik Numaranız ve aday şifreniz ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak tercihinizi sisteme kaydedebilirsiniz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

TYT puanı 150’nin altında olanlar tercih yapamaz. En fazla 24 tercih yapabilirsiniz.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme Sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek

KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül’de yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül’de olacak.