Gündem 2019 KPSS sınavları ne zaman yapılacak? İşte KPSS başvuru tarihleri

2019 KPSS sınavları ne zaman yapılacak? İşte KPSS başvuru tarihleri

12.03.2019 - 10:01 | Son Güncellenme:

ÖSYM, büyük bir merakla beklenen 2019 KPSS sınavları ile ilgili oldukça önemli bir açıklama yaptı ve KPSS sınavları ve sınav başvuru tarihlerini yayınladı. Peki 2019 KPSS başvuruları ne zaman yapılacak ve KPSS sınavları ne zaman yapılacak?

2019 KPSS sınavları ne zaman yapılacak İşte KPSS başvuru tarihleri

KPSS sınav başvuruları için geri sayım sürüyor. Yüz binlerce adayı yakından ilgilendiren KPSS 2019 sınavı için başvuruların hangi tarihler arasında alınacağı ÖSYM tarafından duyuruldu. KPSS'de bu yıl gerçekleştirilecek olan Genel Kültür Genel Yetenek sınavının yanı sıra A grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavları gerçekleştirilecek. Son olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı için başvurular 3-15 Mayıs tarihleri arasında alınacak.

Haberin Devamı

KPSS sınavı için başvuru ücretinin ne kadar olacağı ÖSYM tarafından kılavuzun yayımlanmasının ardından netlik kazanacak. Peki KPSS sınavları hangi tarihler arasında gerçekleştirilecek.

KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Sınavı 14 Temmuz KPSS A grubu ve Öğretmenlik sınavları 20-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Son olarak KPSS ÖABT sınavı ise 28 Temmuz'da gerçekleştirilecek.