Gündem 2019 YKS tarihi belli oldu! ÖSYM YKS tarihini duyurdu

2019 YKS tarihi belli oldu! ÖSYM YKS tarihini duyurdu

10.11.2018 - 11:17 | Son Güncellenme:

2019 YKS tarihi belli oldu. Binlerce adayın merak içinde beklediği Üniversite sınavı için tarih belli oldu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada YKS tarihleri adaylara duyuruldu. İşte YKS sınav tarihleri...

2019 YKS tarihi belli oldu ÖSYM YKS tarihini duyurdu

YKS sınavının 2019'da ne zaman yapılacak? Milyonlarca kişinin merak ettiği YKS sınavı hakkında merak edilen tüm bilgiler haberimizde yer alıyor.

Haberin Devamı

YKS 2019 NE ZAMAN?

ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulan takvime göre, 2019 YKS'nin 1. oturumu (TYT) 15 Haziran'da, 2. oturumu (AYT) ile Yabancı Dil Oturumu 16 Haziran'da yapılacak. YKS başvuruları 12 Şubat-6 Mart'ta alınacak. YKS için geç başvuru tarihi ise 19 Mart olarak belirlendi. YKS sonuçları 18 Temmuz'da açıklanacak.

YKS NASIL YAPILIR?

Büyük heyecan içerisinde bu tarihe kilitlenen adaylar iki ayrı günde iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturumun ismi Temel Yeterlilik Testi (TYT) olacak. Katılım tüm adaylar için zorunlu olacak. İkinci oturum ise 4 yıllık lisans bölümleri için ölçme ve yerleştirme sınavı olacak. Dil öğrencileri tüm öğrenciler gibi cumartesi günü TYT'ye girecek. İkinci gün sabah değil öğleden sonra yapılacak dil testi oturumuna katılmaları yeterli olacak. Ancak şansını hem dil hem diğer puan türlerinde denemek isteyen aday pazar günü 2 sınava birden girmek zorunda kalacak.