Gündem 23 Nisan Valisi Taksim'e izin vermedi

23 Nisan Valisi Taksim'e izin vermedi

23.04.2010 - 12:06 | Son Güncellenme:

.

23 Nisan Valisi Taksime izin vermedi

İSTANBUL Valisi Muammer Güler’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu devrettiği İlköğretim 5'inci Sınıf Öğrencisi Gözde Akay, işçilerin 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamalarına önce izin vermedi. Gözde Akay, Vali Güler’in bu sene Taksim’de kutlamaya izin verdiğini söylemesi üzerine "O zaman ben de Taksim’de kutlama yapılmasına izin veriyorum" dedi.

Haberin Devamı

Kağıthane Cevdet Şamıkoğlu İlköğretim Okulu’ndan 10 öğrenci ve öğretmenleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Vali Muammer Güler’i makamında ziyaret etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Güler, İstanbul’da eğitime büyük önem verildiğini ve büyük bir bütçe ayrıldığını söyledi.

Güler yaptığı konuşmanın ardından koltuğunu 12 yaşındaki Gözde Akay’a bıraktı. Bir günlüğüne İstanbul Valisi olan minik Gözde, "Bugün geleceğimizin teminatı çocukların bayramı. Ulu önderimiz bugünü çocuklara armağan ederek, geleceği onların üzerine inşa etmeyi düşündüğünü ortaya koymuştur. Bu bayram dünyada çocuklar için kutlanılan ilk ve tek bayramdır" diye konuştu.

İstanbul’da eğitim alanında yapılan çalışmalardan da bahseden Gözde Akay, "Önceki yıllara oranla eğitimde yeni ve modern okulların yapılması ve dersliklerin arttırılmasıyla birlikte eğitim alanında bir hayli rahatlama sağlanmıştır. Daha büyük başarılara imza atmak eğitimi olumsuz yönde etkileyen trafik sorunu, okula gönderilmeyen çocukların okula kazandırılması ve aşırı göçün engellenmesiyle mümkün olacaktır. Bu alanda tüm okullarımızda spor salonu eksikliklerimiz giderilmelidir" dedi.

Haberin Devamı

TAKSİM'E İZİN VERMEDİ

Yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan 23 Nisan valisi Gözde Akay, "1 Mayıs’ın nasıl geçmesini istersin?" sorusuna "Tatil olarak devam etsin" diye cevap verdi. Gözde Akay, işçilerin 1 Mayıs için Taksim'de toplanmasıyla ilgili bir soruya olumsuz cevap verdi. İşçilerin 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamasını istemeyen 23 Nisan valisi, Vali Güler'in araya girerek, “Normalde Taksim, miting alanı değil, ancak bir günlüğüne işçilere izin vereceğiz” demesi üzerine fikrini değiştirdi.

Gözde Akay "O zaman ben de işçilere bir günlüğüne Taksim’de kutlama yapmalarına izin veriyorum" dedi. Valilik makamını çok seven Gözde Akay, daha sonra İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın koltuğunu öğrenciyle telefonla konuştu ve kendi okuluna spor salonu yapılması talimatını verdi.