Gündem 40 milyon dolarlık kobra zehri ele geçti

40 milyon dolarlık kobra zehri ele geçti

14.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da geçen hafta ele geçirilen 122 tüp kobra yılanı zehrinin ardından önceki gün bin 725 tüp kobra zehri daha ele geçirildi.

40 milyon dolarlık kobra zehri ele geçti

Bugüne kadar ele geçen en yüksek miktardaki kobra yılanı zehrinin piyasa değerinin 40 milyon dolar (154 milyon lira) olduğu öğrenildi.
Geçen hafta Silivrikapı’da 122 tüpte 3 milyon dolarlık kobra yılanı zehri ele geçiren polis, 14 gün sonra bugüne kadar Türkiye’de ele geçen en yüksek miktardaki kobra zehrine ulaştı.
122 tüp zehrin arkasındaki şebekenin izini süren İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaçakçılıkla mücadele ekipleri, firardaki Suriyeli’yle bağlantılı olan E.Ç adlı Türk ile alıcı görünümünde irtibata geçti.
Ekipler, elinde bulunan zehre müşteri arayan kaçakçıyı yakaladı. Kaçakçının aracında ve adresinde bin 725 tüpte piyasa değeri 40 milyon dolar olan kobra yılanı zehri ele geçirildi.

Suriye’den Türkiye’ye
Mısır’dan Suriye’ye, oradan satılmak üzere kaçak yollarla Türkiye’ye getirilen bin 725 tüp kobra zehri inceleme için eczacılık fakültesine gönderildi. Kimyasal silahların yapımından kanser tedavisine kadar değişik alanlarda kullanılan kobra yılanı zehri, dünyanın en pahalı sıvısı olarak biliniyor.
Kobra yılanı zehri kaçakçılığında artış gözleyen emniyet, şebekelere yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bin 725 tüp kobra yılanı zehri, Türkiye’de tüm zamanlarda ele geçen toplam kobra zehrinden fazla.

Haberin Devamı