Gündem 58. GURUR YILI

58. GURUR YILI

11.05.2008 - 00:29 | Son Güncellenme:

Milliyet gazetesinin 58. kuruluş yıldönümü önceki akşam Doğan Medya Center’da düzenlenen bir geceyle kutlandı. Gecede, Abdi İpekçi anısına verilen ‘2007 Milliyet Yılın Gazetecilik Ödülü’ ile Örsan Öymen anısına verilen ‘Yılın İnceleme Ödülü’ de sahiplerini buldu

58. GURUR YILI

58. GURUR YILI

Milliyet’in 58. yıl pastasını Aydın Doğan,?Hanzade Doğan Boyner, TGC?Başkanı Orhan Erinç ve gazete yöneticileriyle birlikte kesti.

Haberin Devamı

Doğan Medya Center’da önceki akşam düzenlenen kuruluş yıldönümü ve ödül törenine İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi İzet ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç’in de aralarında bulunduğu, siyaset ve basın dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
Açılış konuşmalarının ardından ilk olarak haber dalında “Abdi İpekçi Anısına Yılın Gazetecilik Ödülü”, “PKK’yla geçen 24 yılın komutanları” haberiyle Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila’ya verildi.
“Haber Fotoğrafı” dalında ise Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü’nden foto muhabiri Erhan Sevenler’in “Kontrolsüz Güç” adlı fotoğrafı ödüle layık görüldü. Vali Güler, Bila ile Sevenler’e plaketlerini verdi.
Örsan Öymen anısına konulan “Yılın İnceleme Ödülü” ise “Nasıl Bir Eğitim Reformu?” başlıklı çalışmasıyla Prof. Dr. Bozkurt Güvenç’e verildi. Güvenç de ödülünü, Başsavcı Engin’in elinden aldı.
Bu çalışması neticesinde medyada “eğitimci” olarak tanıtılmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Prof. Dr. Bozkurt Güvenç, “Jürinin takdiri ve ödülü verme gerekçesi beni umduğumdan çok daha fazla onurlandırdı. Bütün jüriye ve buna vesile olan Milliyet ailesine teşekkür ediyorum” dedi. 

‘Milliyet ilk gözağrım’
Törende daha sonra, Milliyet gazetesinde 10, 20 ve 25. yılını dolduranlara plaketleri verildi. Milliyet gazetesi yazarı Derya Sazak ve Spor Müdürü Cem Şengül, 25. yılı doldurdukları için plaket aldı.
25. yılını dolduranlara plaketlerini veren Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Milliyet gazetesinin ilk gözağrısı olduğunu belirterek, “İnşallah benden sonra çocuklarım, sonra da onların çocukları, Milliyet’in yayın çizgisini ve ödül törenlerini sonsuza kadar devam ettirir” dedi.
Törenin ardından, Milliyet gazetesinin 58. kuruluş yıldönümü nedeniyle gazete binasının bahçesinde bir parti verildi.
Milliyet’in 58. kuruluş yıldönümü pastası Aydın Doğan, Hanzade Doğan Boyner, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Milliyet Gazetesi başyazarı Güneri Cıvaoğlu, TGC Başkanı Erinç ve Milliyet gazetesi Yayın Koordinatörü Emre Oral tarafından kesildi.

Haberin Devamı

58. GURUR YILI

Örsan Öymen anısına konulan “Yılın İnceleme Ödülü’nü kazanan Prof. Bozkurt Güvenç ödülünü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in elinden aldı.

Haberin Devamı

58. GURUR YILI

“PKK’yla geçen 24 yılın komutanları” haberiyle Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü’nü alan Fikret Bila’ya plaketini İstanbul Valisi Muammer Güler takdim etti.

58. GURUR YILI

“Kontrolsüz Güç” adlı fotoğrafıyla Abdi İpekçi “Haber Fotoğrafı” dalında ödül kazanan AA foto muhabiri Erhan Sevenler’in ödülünü Vali Güler verdi.

58. GURUR YILI

Aydın Doğan, 58. yıldönümü gecesinde, yıllarca adliye muhabiri olarak görev yapan Vasfiye Özkoçak ve gece muhabirliği yapan Seraceddin Zıddıoğlu ile de bir araya geldi.

HANZADE DOĞAN BOYNER:
İnşallah Milliyet’in 150. yılını da kutlayacağız

58. GURUR YILI

Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, konuşmasına “Size ilk önce bir Türk vatandaşı ve okuma-yazmayı öğrendiği günden beri Milliyet okuru olan biri olarak birkaç cümle söylemek istiyorum” diyerek başladı.
Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’in, Milliyet’i, “açık denizde ne fırtına olursa olsun yolundan kopmayan bir gemiye” benzettiğini dile getiren Hanzade Doğan Boyner, Türkiye’de bu geminin olduğunu bilmekten huzur duyduğunu belirtti.
Bugün Türkiye’de yaşanan türbülans, kavram kargaşası, kutuplaşma, ötekine tahammül edememe ve tüm bunların içinde Milliyet’in var olduğunu bilmenin kendisine bir nebze de olsa huzur verdiğini ve içini rahatlattığını belirten Boyner, güvenlikçisinden başyazarına kadar tüm Milliyet çalışanlarının büyük bir sorumluluk taşıdığını kaydetti. Boyner, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çünkü, benim bu hissimi paylaşan Türkiye’de yüz binlerce okur ve vatandaş var; Milliyet’e bakıp ‘İyi ki Milliyet var, yalnız değiliz’ diyen, dolayısıyla bu da bizim üzerimize çok büyük bir sorumluluk yüklüyor. Milliyet gazetesi, 58 yıldır bu sorumluluğunu hakkıyla yerine getirdi. Bundan sonra da yerine getireceğinden hiç şüphem yok. Ben tüm Milliyet ailesiyle gurur duyuyorum ve bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum.
İnşallah bu gazetenin 150. yılını da kutlayacağız.”

Haberin Devamı


58. GURUR YILI
SEDAT ERGİN:
Basın, iktidarları denetleme görevinden feragat edemez

Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
“Demokrasi ve cumhuriyeti, birbiri pahasına olan kavramlar olarak görmüyoruz. Bunlar birbirini tamamlayan, ancak birlikte var olabilecek, birlikte oldukları zaman anlam taşıyan kavramlardır. Biri, diğerine tercih edilemez, diğerinin üstünde de tutulamaz...
Milliyet, bu ikisinin iç içeliğini savunan çizgisiyle aslında Türk basını için önemli bir sigorta işlevi görüyor. Basının temel görevi, iktidarları, güç odaklarını toplum adına sorgulamak, denetlemektir. Basının eleştiri hakkından, sorgulama hakkından feragat etmesi sağlıklı bir demokrasinin gereklerine, toplumun çıkarlarına ters bir durumdur.
Gazeteciliğin var olabilmesinin temel şartı da özgür haberciliktir. Bunun için basının, gazetelerin hükümetler karşısında, güç odakları karşısında bağımsızlığını, mesafelerini koruyabilmeleri olmazsa olmazdır.
Ancak olağanüstü rejim dönemlerinde karşılaştığımız ve artık geride kaldığını zannettiğimiz bazı antidemokratik uygulamaların 2008 yılında basını hedef alması düşündürücü bir tablodur.
Gazetecilerin, yazarların sabaha karşı evlerinden alınıp götürülmelerini, özel hayatlarının sorgulanmasını kabullenemeyiz. Bunlar AB’ye tam üyelik hedefinde yol alan bir ülkeye yakışan görüntüler değildir. Gazeteciler olarak artık telefonda konuşmaktan korktuğumuz bir dönemde yaşıyoruz.
Demokratlık her şeyden önce demokrasi kültürünü özümsemek, bu çerçevede farklı görüşlere tahammül etmekten geçiyor; farklı görüşleri susturmaya, bastırmaya, ortadan kaldırmaya çalışmaktan değil...
Türkiye, AB’ye tam üyelik sürecinde yol alacaksa, hükümetlerin de kendileri gibi düşünmeyen gazetelerle, gazetecilerle bir arada yaşamayı, onlara tahammüllü olmayı öğrenmeleri gerekiyor.
Basındaki yöneliş ne olursa olsun, Milliyet sorgulama alışkanlığından, eleştiri hakkında feragat etmeden, ilkeleri doğrultusunda, çizgisinden savrulmadan yolunda gitmeye devam edecek.
SEDAT ERGİN'İN KONUŞMASININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...

Haberin Devamı

58. GURUR YILI

Milliyet gazetesinde 25 yılı dolduran Cem Şengül, Hüseyin Yıldırım, Dicle Akuz, Yeter Kaya ve Derya Sazak plaketlerini Aydın Doğan’dan aldı.

58. GURUR YILI

Derya Gündüz, Mehmet Çakır, Adnan Bulucu, İmdat?Aydın, Müslüm Altıntaş,  Fatma Akkaya’ya 20. yıl plaketlerini Hanzade Doğan Boyner verdi.

58. GURUR YILI

Tuğba Şenol, Funda Tuncer, Serhat Oğuz, Fikriye Büyükyılmaz, Günseli Önal, Bünyamin Aygün, Hakan Oktay, Murat Kurtuluş, Oktay Deniz’e 10. yıl plaketlerini Milliyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Faik Açıkalın verdi.

58. GURUR YILI

Hasan Yılmaz, Tuna Sakallı, Arslan Ören, Ali Ahmet Yıldön, Ayhan Yılmaz, Gültekin Bengü de 10. yıl plaketlerini Sedat Ergin’den aldı.

58. GURUR YILI

Selma Sulakçı, Zeynep Budak, Ömer İrtem, Ramadan Gültaşlat, Metin Kahrıman’ın 10. yıl plaketlerini de Milliyet başyazarı Güneri Cıvaoğlu verdi.