Gündem 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Hangi illerde sokağa çıkma kısıtlaması var?

65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Hangi illerde sokağa çıkma kısıtlaması var?

04.03.2021 - 09:06 | Son Güncellenme:

20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni normalleşme kararlarını açıkladı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni normalleşme genelgesine göre 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler için sokağa çıkma saatleri değişti. Bazı illerde kısıtlamalar kaldırıldı. Peki, hangi illerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kaldırıldı?

65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı Hangi illerde sokağa çıkma kısıtlaması var

Sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı? 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı hangi illerde kalktı? Vatandaşlar sokağa çıkma yasağı kaldırılan illeri merak ediyor. Yeni normalleşme genelgesi kapsamında risk haritasına göre kısıtlamalarda değişiklik yapıldı. İşte 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı iller.

Haberin Devamı

20 YAŞ ALTI ve 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI MI?

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacaktır.

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerimizde; 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımız için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltilecek olup 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklarımız ve gençlerimiz ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecektir.

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van.

Orta Risk Grubunda Yer Alan İller

Haberin Devamı

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.