Gündem 9 ŞEHİDE VEDA

9 ŞEHİDE VEDA

13.08.2008 - 00:38 | Son Güncellenme:

Erzincan’ın Kemah ilçesinde, PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlattıkları saldırıda şehit düşen 9 asker için tören düzenlendi. Tören sırasında 2 bin Erzincanlı kışla kapısında bekledi

9 ŞEHİDE VEDA

Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Sarıyazı köyü yol ayırımına PKK’lı teröristler tarafından döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan 9 asker için Erzincan’da tören düzenlendi.
Kışla içinde bin kişinin katıldığı, kışla kapısında da 2 bin Erzincanlının beklediği cenaze töreninde dua eden imam Birol Akça, “Şehitlerimizi tabutlarına yerleştirirken, yüzlerinde bu vatan için şehit olmanın verdiği gururu gördük. Hepsinin yüzlerinden nur akıyordu” dedi. Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı’nın bayrağa sarılı tabutuna sarılan eşi Dr. Emine Şamdancı, 22 aylık oğlu Tahsin Behiç’e, “Bak yavrum baban burada yatıyor. Baban cennete gidecek” dedi.
Şehit askerler Kurmay Yarbay Şamdancı, Jandarma Uzman Çavuşlarlar Selim Kabataş ve Gökhan Kuvat, erler Aydın Emer, Önder Muratoğlu, Adem Bilaloğlu, Murat Atsen, Abdurrahman Bolat, Barış Demir için dün saat 09.00’da 3. Ordu Komutanlığı’na bağlı General Sabit Noyan Kışlası’nda bulunan Askeri Hastane’nin bahçesinde tören düzenlendi.
Törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AKP Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Vali Ali Güngör, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Buyruk, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Korgeneral Mustafa Bıyık, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap ile asker ve sivil yaklaşık bin kişi katıldı. Ellerinde Türk bayrağı olan yaklaşık 2 bin kişi de nizamiye önünde cenazeleri uğurlamak için bekledi.

‘Onu çok özleyeceğiz’
3. Ordu Komutanlığı Protokol Subayı Binbaşı Adnan Bardakçı, Mehmetçiğin azmi ve cesareti karşısında teröristlerin mağlup olacağını ifade ederek, “Şehitlerimizin dökülen kanları bizlere terör örgütüyle mücadele azminde yeni güç verdi” dedi.
Şamdancı’nın eşi Dr. Emine Şamdancı da, oğlu 22 aylık Tahsin Behiç, annesi Elif ve babası Ali Türkmen’le törene geldi. Şamdancı’nın tabutunun yanına kucağında torunuyla gelen Ali Türkmen gözyaşlarını tutamazkan, torununa “Bak babanın fotoğrafı, onu çok özleyeceğiz” dedi. Tören sonunda eşinin bayrağa sarılı tabutuna sarılıp öpen Dr. Şamdancı ise, “Canım benim, nasıl kıydılar sana?” diyerek gözyaşı döktü. Tören sonunda bakanlar Atalay ile Yıldırım da, Tahsin Behiç Şamdancı’yla yakından ilgilendi.
Daha sonra şehitlerin cenazeleri silah arkadaşlarının omuzlarında ambulanslara konularak Askeri Havalimanı’na götürüldü. Şehitler buradan iki nakliye uçağı ile memleketlerine gönderildi. Şehitler için askeri tören yapılırken, kışla önüne toplanan yaklaşık 2 bin Erzincanlı da sloganlar atarak terörü lanetledi.

Kentte yürüyüş
Bu arada, önceki gün 9 askerin şehit düşmesinin ardından dün Erzincan sokaklarında vatandaşlar teröre tepki gösterdi. Kemah ilçesinden gelen yaklaşık 40 kişilik bir grup, açtıkları büyük Türk bayrağı ve pankartlar eşliğinde kent merkezinde terör örgütü PKK’yı protesto etti. Kentteki müzik marketleri de müzik yayınlarını durdurdu.

Bakandan aileye ziyaret
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de, Jandarma Er Aydın Emer’in (22) Adana’daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Terhisine 96 gün kala şehit düşen Emer’in ailesini Adana Valisi İlhan Atış, AKP Adana milletvekilleri Vahit Kirişçi ve Necdet Ünüvar ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Aytaç Durak ile birlikte ziyaret eden Tüzmen, şehit babası İsmail Emer’e sarılarak taziye diledi.
Tüzmen “Senin acını mümkün değil hafifletemeyiz. Ancak bu şerefsizlerin yaptıkları hiçbir zaman yanlarına kalmayacak. Anne karnındaki bebeği bile öldürebilen zihniyet, böyle kalleşçe saldırılarda bulunuyor. Yanlarına kalmayacak. Hiç merak etme” dedi.
Şehitlerden Jandarma Er Adem Bilaloğlu’nun İzmir’deki ailesine de vatandaşlar taziye ziyaretinde bulundu. Bornova Çamdibi semtinde oturan aileyi yalnız bırakmayan yakınları, acılı anne - babayı teselli etmeye çalıştı. Öte yandan Bilaloğlu’nun, mayısta 3 arkadaşıyla askere uğurlanışı sırasında, sokakta düzenlenen eğlencenin kamerayla kaydedildiği belirlendi.

Son görüntüleri asker kınası
Jandarma Er Abdurrahman Bolat’ın askere giderken Hatay Hassa’ya bağlı Ardıçlı beldesinde düzenlenen toplu asker kınasında çekilen görüntüleri de ortaya çıktı. 21 Ağustos 2007’de yapılan asker kınasındaki  görüntüler, Bolat’tan geriye kalan son hatıralardan biri oldu.

Haberin Devamı

9 ŞEHİDE VEDA

Erzincan’daki 3. Kolordu’ya bağlı General Sabit Noyan Kışlası’nda PKK saldırısında şehit düşen 9 asker için düzenlenen törene bin kişi katıldı.

9 ŞEHİDE VEDA

 Şehit düşen Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı’nın bayrağa sarılı tabutuna sarılan eşi Dr. Emine
Şamdancı, 22 aylık oğlu Tahsin Behiç’e, “Bak yavrum baban burada yatıyor. Baban cennete gidecek” dedi.