Gündem Ada parsel-pafta sorgulama nasıl yapılıyor?

Ada parsel-pafta sorgulama nasıl yapılıyor?

08.04.2016 - 10:28 | Son Güncellenme:

Parsel pafta sorgulama ile merak ettiğiniz arazilere ait bilgilere ulaşırsınız. Parsel pafta sorgulama işlemleri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü aracılığı ile yapılabiliyor. Parsel pafta sorgulamasına ilişkin tğm sorularınızın cevabı yazımızda yer almaktadır.

Ada parsel-pafta sorgulama nasıl yapılıyor

Pafta; belirlenmiş olan ölçeklerde bulunan büyük bir harita da, plan ya da modelleri oluşturan her bir parça elemana denmektedir. Diğer bir söyleyiş ile ise ile büyük haritayı oluşturmuş olan, model ya da planı oluşturan ayrı şekilde yer alan parçaların her biridir diyebiliriz. Pafta tam olarak arazilerin teknik yollara göre düzgün bir şekilde ölçülüp belli oranda küçültülerek çizilmiş olan bir haritaya denmektedir diyebiliriz. Parsel ise imar yasalarına göre ayrılmış olan ve sınırlandırılmış olan bir arazi parçası anlamına gelmektedir. Bir ya da birden daha fazla kişinin aynı anda sahip olabildiği toprak parçasına parsel denir. Yolculuğunuz esnasında sizlerin de görmüş olduğunuz boş bir arazi üzerine düşünerek hayaller ederek kurabilirsiniz. Sizler hayallerinizi gerçekleştirmek istediğiniz zaman da arazinin kime ya da nereye ait olduğunu öğrenmek istersiniz eğer bunları kullanacaksınız.

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Parseller aslında tek bir kişiye ait olabilir. Lakin tek bir kişiye ait olacak diye illa bir şart yer almaz. Parseller birkaç kişi birkaç kurum ya da bazen kuruluşa da ait olabilir. Bu neden ile beğenmiş ya da almak istediğiniz parsel ya da paftanın kimlere ait olduğu bundan sonra öğrenmeniz gerçekten oldukça önemli bir gelişme olacaktır ve bakmak da çok basittir. Parsel pafta sorgulama da kime olduğunu öğrenebilmek günümüzde artık oldukça gelişmiş bir halde olan herkesinde kullanmış olduğu teknolojinin hayatımızı her anlamda kolaylaştırması ile beraber artık parsel pafta sorgulama işlemlerini de kolaylaşmıştır. Bunu çok kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Günümüzün ise en büyük bilgi kaynağı ve kolay işlem yapabilme sayfalarında yer alan ve bunları oluşturan internet ağı sayesinde çok sayıda işlemimizi internet sistemini üzerinden interneti kullanarak internet dakikalar içerisinde hatta bazen daha kısa sürede parsel pafta sorgulama yapabilirsiniz.

Artık internet üzerinden yapabileceğiniz parsel pafta sorgulama işlemi için sizlerin yapmanız gereken tek ve ilk işlem çok basittir. Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü sistemi üzerinden bu müdürlüğün oluşturmuş olduğu resmi internet sitesine üzerinden giriş yaparak parsel pafta sorgulama yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapabilmek için yapmanız gereken resmi site üzerinde yer alan ve sizden istenen bilgileri çok kısa bir sürede ilgili yerlere yazarak alanları doldurup, sorgulama işleminizi basit bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Bu sayede de parsel pafta sorgulama işlemini sizler hemencecik yapmış olacaksınız. Sonrasında ise sorgulamasını yapmış olduğunuz araziye ait olan sonuç açılacaktır. Açılan sayfa sonucunda yeni ekranda sizler bunları görebilirsiniz. Diğer bir parsel pafta sorgulaması yapabileceğiniz sistem ise herkesinde bilmiş olduğu gibi E-­Devlet sistemidir. Lakin E-­Devlet sistemi üzerinden parsel ya da pafta sorgulama işlemini yapabilmek için ilk olarak sisteme sizlerin giriş yapması gerekir. Sizler öğrenmek istediğiniz arazinin bilgilerini istenilen şeye göre giriniz ve sorgula yazan seçeneğine tıklamanız yeterlidir. Bu sayede parsel ve pafta sorgulama işleminizi sizler tamamlamış olacaksınız.