Gündem Adapazarı'nı karıştıran fotoğraf

Adapazarı'nı karıştıran fotoğraf

01.12.2008 - 11:47 | Son Güncellenme:

.

Adapazarını karıştıran fotoğraf

ADAPAZARI Şeker Fabrikası ve Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya'yı bir kadınla otel odasında kucak kucağa gösteren fotoğrafı Sakarya'da yerel bir gazetede yayınlanınca, kentte günün konusu oldu. Fabrikadan yapılan açıklamada fotoğrafın fotomontaj olduğu öne sürüldü.
Yerel ‘Adapazarı Gazetesi' tarafından, ‘Fabrika borç batağında, başkan sevgilisiyle alemde. Şeker'de aşk skandalı' başlığıyla kullanılan fotoğrafta Adapazarı Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya sarıldığı bir kadını öperken görülüyor. İzmit'teki bir otelin kral dairesinde çekildiği öne sürülen sürülen fotoğrafı yayınlayan gazetede, bu karenin kendilerine CD ile gönderildiğini yazdı. Aya'nın genç bir kadınla çekilmiş fotoğrafının yayınlanması Adapazarı'nda günün konusu olurken Adapazarı Şeker Fabrikası'ndan yapılan açıklamada, “Bu fotomontaj. Fotoğrafa dikkatle bakıldığında bu görülebilir. Koskoca Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı gençlerin kullandığı Swatch marka saat mi takar? Bugün yönetim kurulumuz avukatlarla birlikte toplanarak gereken açıklama yapılacaktır” diyerek fotoğrafı yayınlayan gazete sahiplerini suçladı.
Haberin yayınlanmasından sonra Adapazarı Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu ve Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Aya gazetecilerin görüşme isteklerini reddetti. Aya'nın bir kadınla çekilmiş, sarmaş dolaş fotoğrafları yayınlanan Adapazarı şeker Fabrikası'nı Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi, 2004 yılında Özelleştirme İdaresi'nden banka kredisi kullanarak 48 milyon dolara aldı. Ancak fabrika çeşitli nedenlerden dolayı 130 milyon YTL borca girdi. Şu anda yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya'da 8 ay önce polisin operasponu kapsamında gözaltına alınan Ahmet Mülayim'in yerine getirilmişti.