Gündem ‘Afla ilgili bir husus gündemde değil’

‘Afla ilgili bir husus gündemde değil’

20.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yakında TBMM’ye sunulması beklenen 8. yargı paketinde genel af olup olmayacağına ilişkin soru üzerine, “Böyle bir şey söz konusu değil. Şu anda afla ilgili bir husus gündemde değil” ifadelerini kullandı.

‘Afla ilgili bir husus gündemde değil’

Tunç, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen Hukuk Klinikleri Sertifika Töreni’nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Mohamed Hasan Şeyh Mahmud’un motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne neden olduğu kazada yeni görüntülerin ortaya çıktığını belirten Tunç, “Bu görüntü eşliğinde yeni bir rapor düzenlenmesi için ek rapor bekliyoruz. Cumhuriyet savcılığımız kusur durumu tespit edildiği anda hızlı bir şekilde iddianame sürecini tamamlayacaktır. Bakanlık olarak bu konunun takipçisi olduğunu başından beri söyledik. Her vatandaşımızın hukukunu korumak çok önemli” dedi. 

Haberin Devamı

‘Deliller ortaya koydu’ 

Tunç soru üzerine, emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık’ın 5 yıl önce ölü bulunan oğlu Dorukhan Büyükışık hakkındaki davadaki son durumu da açıkladı. Tunç, “Ethem Büyükışık, bizleri de ziyaret etmiş, birtakım deliller ortaya koymuştu. Adalet Bakanlığı da bu konuda kanun yararına bozma istemiyle dosyayı ilgili mahkemeye gönderdi. Yargı sürecini takip edeceğiz” diye konuştu. ● ANKARA Milliyet