Gündem Aile Birliği Mazeret Atama Planlaması atamaları tamamlandı

Aile Birliği Mazeret Atama Planlaması atamaları tamamlandı

08.09.2023 - 20:06 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 2023 yılı Eylül dönemi Aile Birliği Mazeret Atama Planlaması atamalarının tamamlandığını belirtti.

Aile Birliği Mazeret Atama Planlaması atamaları tamamlandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 2023 yılı Eylül dönemi Aile Birliği Mazeret Atama Planlaması kapsamında bakanlık ve komisyon atamalı personelin kararname çalışması tamamlandı. Birazdan http://cte.adalet.gov.tr adresinden ilan edilecek. Görev yerleri değişen personelimize, ailelerine ve tüm teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Haberin Devamı

Aile Birliği Mazeret Atama Planlaması atamaları tamamlandı

'ATANMAYA HAK KAZANAN ADAYLARIN ATAMA İŞLEMLERİ TAMAMLANDI'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "26-27 Kasım 2022 tarihlerinde yapılan adli yargı hakim ve savcı adaylığı, idari yargı hakim adaylığı ve avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adaylığı yazılı yarışma sınavları ve mülakatlarında başarılı olup atanmaya hak kazanan adayların atama işlemleri tamamlanmıştır" dedi.

Bakan Tunç, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "26-27 Kasım 2022 tarihlerinde yapılan adli yargı hakim ve savcı adaylığı, idari yargı hakim adaylığı ve avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adaylığı yazılı yarışma sınavları ve mülakatlarında başarılı olup atanmaya hak kazanan adayların atama işlemleri tamamlanmıştır. Bir kısım adaylarımızın ise atama işlemleri halen devam etmekte olup, işlemleri tamamlandığında atamaları yapılacaktır. Tüm hakim ve savcı adaylarımıza atamalarının hayırlı olmasını dileriz" dedi.

Haberin Devamı

'MİLLETİMİZİN REFAHINI ARTIRACAK HAMLELERE DEVAM EDECEĞİZ'

Ramazan SARICI/ ÇANKIRI, (DHA)- ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, "Orta Vadeli Program açıklandı. Yeni dönemde milletimizin refahını artıracak hamlelere devam edeceğiz inşallah. Özellikle orada bizi ilgilendiren, Adalet Bakanlığı'nı ilgilendiren önemli hususlar var. Bunları hızlı bir şekilde hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya geldi. Bakan Tunç, Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar ve Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'i ziyaret etti. Ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Tunç, burada partililere seslendi. Bakan Tunç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin parlak bir dönem olduğunu belirterek, "Tüm sıkıntılı durumlara rağmen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 5 yıllık dönemi, kim ne derse desin parlak bir dönem olarak geçti. Tabii ki ekonomide sıkıntılarımız oldu. Bütün küresel faktörleri de göz önüne alarak, burada bir sıkıntımız oluştu. Ancak Orta Vadeli Program açıklandı. Yeni dönemde milletimizin refahını artıracak hamlelere devam edeceğiz inşallah. Özellikle orada bizi ilgilendiren, Adalet Bakanlığı'nı ilgilendiren önemli hususlar var. Bunları hızlı bir şekilde hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız" dedi.

Haberin Devamı

'İŞ VE YATIRIM İÇİN HUKUKİ ALTYAPI OLUŞTURULACAK'

Bakan Tunç, iş ve yatırım ortamı için hukuki altyapıyı oluşturacaklarını dile getirerek, "İş ve yatırım ortamı başlığı altında özellikle Orta Vadeli Programda hukuki öngörülebilirliğe önem veriyoruz. Hukuk güvenliğine önem veriyoruz. Yatırımcının önünü görmesi lazım. Sık değişen mevzuatlar nedeniyle geriye dönük uygulamalar olmaması gerekiyor. Bugüne kadar buna dikkat ettik. Bundan sonra çok daha dikkat ederek yatırımcılarımızın önünü görebilmelerinin gayreti içinde olacağız. Yine iş ve yatırım ortamını güçlendirecek hukuki altyapıyı oluşturmaya devam edeceğiz. İş dünyamızın talep ettiği özellikle birçok mevzuat düzenlemesi var. Bunların gecikmeksizin hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmalara devam edeceğiz. Özellikle yargısal süreçlerin iş dünyamızın önünü tıkamaması noktasındaki gayretimizi sürdüreceğiz. Hem yargı uygulamalarıyla bunu yapacağız hem de yürütme olarak, Adalet Bakanlığı olarak bu noktada alınması gereken tedbirleri almaya devam edeceğiz. Yine iş ve yatırım ortamında en önemli husus, uyuşmazlıkların bir an önce çözüme kavuşturulması anlamında; tahkim gibi, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin geliştirilmesi gibi tüm bunlara da daha çok ağırlık vererek özellikle iş dünyamızın hızlı karar alma, hızlı uygulama noktasındaki taleplerini yerine getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Aile Birliği Mazeret Atama Planlaması atamaları tamamlandı

'AİLEYİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Eğitimden sağlığa, kültürden sosyal politikalara varıncaya kadar hep insanı güçlendirecek, onun refahını artıracak yatırımlara imza attıklarını vurgulayan Bakan Tunç, "Tabii insanı güçlendirmek, aileyi güçlendirmektir. Aileyi de güçlendirmeye devam edeceğiz inşallah. Tabii ailenin korunması deyince şu anda gündemimizde 2 maddelik bir anayasa değişikliği var, inşallah Meclis açıldığında gündeme gelecek. Yeni anayasa hedefimiz bir taraftan devam ediyor. Ama öncelikli olarak bu 2 madde önceki parlamento döneminden kaldı ve bunu da hayata geçireceğiz. Biri başörtüsüne anayasal güvence. Bu tabii ki önemli bir husus. Son zamanlarda öyle durumlarla karşılaşıyoruz ki maalesef toplumda birileri bu düşmanlığı körüklemeye çalışıyor. Bunları gördükçe üzülüyoruz. Ama diğer taraftan bu halkı kin ve düşmanlığa tahrik açısından bir suç olduğu içinde yargıda gerekli soruşturmaları yapıyoruz. Burada özellikle anayasa değişikliğinde başörtüsüne anayasal güvenceyi, başı açığı da başı kapalıyı da koruyacak, güvence altına alacak olan anayasa değişikliğini, anayasanın 'din ve vicdan hürriyeti' başlıklı 24'üncü maddesinde inşallah bu değişikliği Meclis'imiz hayata geçirecektir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'ASIL HEDEFİMİZ SİVİL ANAYASA'

Bakan Tunç, asıl hedeflerinin sivil bir anayasa yapmak olduğunu aktararak, "Bizim asıl hedefimiz yeni, sivil bir anayasaya milletimizi kavuşturmak. Darbe anayasasıyla yönetiliyoruz. Darbe anayasasıyla yönetilmek Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcında bize yakışmıyor. Türkiye'ye yakışmıyor. Bunun da mücadelesini yeni dönemde vereceğiz. Anayasamızda bugüne kadar vesayetçi anlayışı ortadan kaldıracak önemli düzenlemeler yaptık. Çok sayıda, 'reform' diyebileceğimiz düzenlemeler yaptık. Yargı birliğini sağladık, Hakimler Savcılar Kurulunun yapısını, Anayasa Mahkemesi'nin yapısını daha demokratik hukuk devleti ilkelerine uygun hale getirdik. Yargı birliğini sağlamak açısından askeri yargıyı kaldırdık. 'Sıkı yönetim' diye bir madde vardı, onu kaldırdık. 'Darbeciler yargılanamaz' diye anayasamızda bir madde vardı, onu kaldırdık. Tüm bu demokratik reformlar anayasamızın, özellikle vesayetçi anlayışın tamamen ortadan kaldırılmasını sağlayamadı. 82 anayasasını darbeciler yaptı. İnşallah yeni dönem parlamentosu, yeni anayasa noktasında uzlaşırlar. Yeni anayasamız Türkiye Yüzyılı'na yakışır şekilde milletimizin onayını sunulur. Bütün temennimiz bu" dedi.

TÜGVA'NIN ÇANKIRI ŞUBESİ 4'ÜNCÜ İL OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çankırı ziyaretleri kapsamında Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çankırı Şubesi 4'üncü İl Olağan Genel Kuruluna katıldı. Burada konuşan Bakan Tunç, "Sonunda gençlerimizle buluştuk. TÜGVA'nın kongresinde sizlerle birlikte olmaktan çok daha mutlu olduk. Çünkü sizler geleceğimizsiniz. Sizler Türkiye Yüzyılı'nın gençliğisiniz. Türkiye Yüzyılı, gençlerimizin omuzlarında inşa edilecek. 2023 hedefini koyarken Sayın Cumhurbaşkanımız, bundan 22 yıl önce 2023 hedefini koymuştu. 2023 için söz verdiğimiz hedeflerin tamamını yakaladık" dedi.

'GENÇLERİMİZE İMKAN SAĞLANDIĞINDA NELER BAŞARDIKLARINI TEKNOFEST'TE GÖRDÜK'

Bakan Tunç, gençlere imkan verildiğinde neleri başarabileceklerini TEKNOFEST ile gösterdiklerini belirterek, "Türkiye Yüzyılı'nda hızımızı daha da artıracağız. 21 yılın üzerine daha fazlasını koyacağız. Bunu gençlerimizle başaracağız. Gençlerimiz bunu başaracak güçte. Gençlerimize yeter ki imkan sağlayalım. Gençlerimize imkan sağlandığında neleri başardığını geçen hafta Ankara'da TEKNOFEST'i ziyaret ederek gördük. TEKNOFEST gençliği dediğimizde birileri hala Z kuşağı veya harflerle tarif etmeye çalışıyor" diye konuştu.