Gündem AK Parti Bayrampaşa Adayı Bayraktar 'Yılın Emekçi Kadınları'na plaket verdi

AK Parti Bayrampaşa Adayı Bayraktar 'Yılın Emekçi Kadınları'na plaket verdi

08.03.2024 - 23:38 | Son Güncellenme:

AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkanı Adayı Av. İlknur Kovaç Bayraktar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Yılın Emekçi Kadınları'na plaket verdi. Bayraktar, 2019 yılında Şırnak'ta imha etmeye çalıştığı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Astsubay Esma Çevik'i de unutmadı. Bayrampaşa'da yaşayan Çevik'in annesine de plaket verildi.

AK Parti Bayrampaşa Adayı Bayraktar Yılın Emekçi Kadınlarına plaket verdi

AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Av. İlknur Kovaç Bayraktar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bayrampaşalı kadınlarla bir araya geldi. Hasbahçe Nikah Salonu'nda yapılan etkinlikte, Bayraktar tarafından 'Yılın Emekçi Kadınları'na plaket verildi. Plaket verilenler arasında ailesi 2019 yılında Şırnak'ta imha etmeye çalıştığı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Esma Çevik'in Bayrampaşa'da yaşayan annesi Nebahet Gözüaydın da yer aldı. Gecede konuşan Bayraktar, "Merhaba tüm emekçi kadın dostlarıma, hoş geldiniz Bayrampaşalı arkadaşlarım, kızlarım, hemşerilerim, sizinle bugün Dünya Kadınlar Günü'nü anmak için buradayız. Ana temamız tüm kız kardeşlerimle Bayrampaşa'da onlar için yapacaklarımızı konuşmak. Bu yılın emekçi kahraman kadınlarına ödüllerimizi vermek. Biz öyle büyüğüz, öyle çalışkanız ki; birlikte yapamayacağımız bir şey yok. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz bu buluşmaya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Evet, bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Çünkü kadın demek hepimiz biliyoruz ki emek demek, birleştirmek demek. Kadının ilerlemesi demek, ülkenin de gelişmesi demek. O yüzden kız kardeşlerimizin ellerinden tutuyoruz, o yüzden hep birlikte yürüyoruz, durmuyoruz, durmayacağız. Kadının toplumun bütün alanlarında eşit şartlarda yer alabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Kadın istihdamına önem veriyoruz. Kadınlarımızın hayatını iyileştirecek her türlü projede var olacağız. Kız çocuklarımızı okutacağız, koruyacağız. Gençlerimizin eğitimlerine destek olacak onlar için güvenli bir gelecek kuracağız. Annelerin üstündeki yükleri hafifleteceğiz" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Bayrampaşa Adayı Bayraktar Yılın Emekçi Kadınlarına plaket verdi

"KADIN OLMANIN ZORLUKLARINI EN İYİ BİR KADIN BİLİR"

Bayraktar, "Değerli dostlarım; Kadın olmanın zorluklarını en iyi bir kadın bilir. Ben kadın hakları söz konusu olduğunda, sizin bir kardeşiniz, ablanız, arkadaşınız olarak varım. Haklarınızı savunacak bir hukukçu olarak varım. Çünkü kadını en iyi kadın anlar. Bayrampaşa'nın kimseyi ırkı, dini, dili hatta siyasi görüşü yüzünden ayrımcılığa uğratmamayı temel ilke edinmiş bir evladıyım. Ben de bir göçmen kızıyım. Dünyada benim için iki insan vardır. İyi ve kötü. Bunun haricindeki bütün kimlikler bizim zenginliğimizdir. Kadın ve erkeğin eşit haklar çerçevesinde, adil bir şekilde toplumda var olmasının geleceği inşa edeceğine inanıyoruz. Bu vesileyle Türkiye'deki kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan Atatürk'e minnet borcumuzu da ifade etmek isterim. Değerli dostlarım; kadınların sosyal ve siyasi hayata aktif katılımlarını desteklemek benim en büyük amaçlarımdan biridir. Bir hukuk devleti olmanın en büyük sorumluluğu; kadının ilerlemesini, yürümesini engelleyen, yaralayan kadına şiddeti sonlandırmaktır. Biz bunun için de mücadele edeceğiz. Özellikle bu konuda büyük mücadeleler gösteren hükümetimiz her zaman arkamızda. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bu destekleri için her zaman minnettarız. Biz de sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak, tek bir kadının bile gözyaşı dökmemesi için var gücümüzle çalışacağız" ifadelerini kullandı. Bayraktar'ın konuşmasının ardından 'Yılın Emekçi Kadınları'na plaketleri verildi. Plaket verilenler arasında 2019 yılında Şırnak'ta imha etmeye çalıştığı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Esma Çevik'in annesi Nebahat Gözüaydın da yer aldı.

Haberin Devamı

AK Parti Bayrampaşa Adayı Bayraktar Yılın Emekçi Kadınlarına plaket verdi