Gündem AK Parti Hatay Milletvekili Yayman açıkladı: Abim, ablam enkazın altında

AK Parti Hatay Milletvekili Yayman açıkladı: Abim, ablam enkazın altında

06.02.2023 - 08:28 | Son Güncellenme:

Saat 04.17’de Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde 7 km derinliğinde deprem meydana geldi. Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde birçok il depremle sallandı. AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, akrabalarının enkaz altında kaldığı bilgisini paylaştı.

Türkiye bugün sabaha karşı son yılların en büyük depremi ile sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğündeki deprem birçok çevre ilden hissedildi. Depremin 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildiği bildirildi: Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay

Haberin Devamı

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, yaşanılan depremde akrabalarının enkazın altında kaldığının bilgisini paylaştı. Yayman, CNN Türk’e yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: 

“Milletimize, ülkemize geçmiş olsun. Çok üzüldük tabi. Sadece şu kadarını söylemek isterim deprem çok büyük, gözükenden çok büyük hasarlarımız var. Valimiz, devletin kurumları görevlerinin başında. 

Dua etsinler bize, Allah milletimizi devletimizi korusun. Çok büyük bir deprem yaşadık. Bizim orada en son belki 500 yıl önce yaşanan çok büyük bir deprem. 7.4 Kahramanmaraş’ta oldu ama Hatay’da da hissedildi. Vatandaşlarımız panik olmasın, yöneticilerimizden, AFAD yetkililerinden mesajları takip etsinler. 

‘ÇOK FAZLA HASARLI BİNAMIZ VAR’ 

Haberin Devamı

Devletimiz bütün kurumlarıyla görevlerinin başında. Lütfen yollara çıkmasınlar, telefonlarını gereksiz yere meşgul etmesinler, deprem burada çok büyük oldu, çok fazla hasarlı binamız var. 

‘AĞABEYİM, ABLAM ENKAZIN ALTINDA’ 

Benim iki abim, eşleri, ablam, eniştem, çocukları enkazın altında.  

BİNADA ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI MI? 

AFAD yetkilileri yoldalar geliyorlar, maalesef yollarda çok büyük yarılmalar oluştu öyle olunca ulaşmaya çalışıyorlar. Herkes seferberlik halinde.” 

AFAD'DAN REVİZE GELDİ

Öte yandan AFAD tarafından yapılan son açıklamada depremin büyüklüğü 7.7 olarak revize edildi.