Gündem AK Parti Sözcüsü Çelik CNN TÜRK'te konuştu! 'Türkiye bir demokrasi şöleni yaşamak istiyor'

AK Parti Sözcüsü Çelik CNN TÜRK'te konuştu! 'Türkiye bir demokrasi şöleni yaşamak istiyor'

10.05.2023 - 19:47 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 14 Mayıs seçimiyle ilgili olarak Çelik, "Türkiye bir demokrasi şöleni yaşamak istiyor." dedi. Çelik, kira fiyatlarıyla ilgili olarak tedbirlerin devam edeceğini vurguladı.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle; Biz her türlü şiddet girişimini lanetliyoruz ve reddediyoruz. Türkiye çok seçim yaptı çok zor zamanlarda da yaptı. Vatandaşımızın sandık tecrübesi yüksek, Türkiye'nin seçim tecrübesi yüksek. Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediği seçim gecesi sokağa çıkmayın gibi. Niye çıkılmasın? Sokaklara çıkmayın dediğiniz zaman çok büyük bir olay olacak. Türkiye bir demokrasi şöleni yaşamak istiyor. Bizim seçim bürolarımıza saldırılar oluyor. Biz bununla ilgili değerlendirmeyi yapıyoruz, önümüze bakıyoruz. Emniyet işinin başında savcılık işininin başında. Bizim işimiz demokratik bir çerçevede siyasi kuralları işleterek vatandaşa tezimizi sunmak. Provokatörlerin istediği saldırıların konuşulması. Sağduyunun korunmaya çalışıldığını görüyorum. Burası dünyanın bizim vatanımız dünyanın en kıymetli coğrafyası. Bunun bir rekabet olduğunu, bir husumet olmadığını biz birbirimizin rakibiyiz, sonuçta yarışıyoruz. Hiçbir vatandaşımız kaybetmez. Kaybeden bir tek vatandaşımız bile olmaz. Sonuçta demokrasi kazanacak, sonuçta vatandaşlarımız kazanacak.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NA 'KANDİL'DEN GELEN MESAJLARI NEDEN REDDETMEDİN' ELEŞTİRİLERİ

Seçim süreci başladığından beri terör örgütlerinin sayın Kılıçdaroğlu'na destek açıklamaları var. Karşımızdaki ittifakın adını sayarak bu bizim ittifakımız deme noktasına getirdiler. Sayın Kılıçdaroğlu'nun aralarına kırmızı çizgi çekmesi lazım. Siyasal alanda Kılıçdaroğlu'na destek veren HDP var. Kim siyasi faaliyet içerisinde bizi desteklediği söyleyip de arkasında da terörist başına imtiyaz geleceğini söylüyorsa biz bu desteği reddediyoruz deyin. Ama şöyle bir tablo da ortaya çıkıyor. HDP adayı çıkıyor diyor ki HDP ile sayın Kılıçdaroğlu arasında mutabakat var diyor. Burada gri hatta biraz siyah alan var. Bunun İlk defa seçimlerde terör organizasyonları ve onları destekleyen siyasetçiler bunu açıkça söylüyorlar. Siyasetçinin yapacağı belli. Kabul etmiyorum diyecek böyle bir desteği reddediyorum diyecek. Burada etrafında dolanılan bir mesela var o da bu. Özerklikten bahsediyorlar bunlar siyasetçiler Kandil'deki terör örgütü mensuplarını geçtik. Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmasıyla bunların gerçekleşmesinden bahsediyorlar. Bunun konuşulması gerekiyor, siyasetçi bunu konuşur.

Haberin Devamı

Süreç başladığından beri terör örgütlerinin Kılıçdaroğlu'na destek açıklamaları var. Şunu söylüyorlar 'biz Erdoğan'a karşıyız Erdoğan'ın karşısında kim olursa onu destekleriz.' Bunlarla araya kırmızı çizgi çekilmesi lazım. Kim bizi destekleyip ardından 'terörist başına imtiyaz verilecek' diyorsa çıkıp bu desteği net bir şekilde reddedin. Cumhuriyet tarihinde ilk defa teröristler bunu söylüyorlar. Bunu siyasetçi ne yapacak, net bir şekilde reddedecek. Siyasetçiler özerklikten bahsediyorlar, terörist başına imtiyazdan bahsediyorlar ve bunu Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmasıyla olacak diyorlar.

TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEZ

14 Mayıs günü göreceğiz Cumhurbaşkanımız, Cumhur İttifakı seçim galibiyetini ilan edecek. Diyorlar ki biz iş başına gelir gelmez ABD ile ilişkileri düzelteceğiz, bir de bu bahsettiğiniz destek beyanları var. Denilecek şey şudur, bu ilişkileri düzelteceğiz dediklerinde Suriye'de operasyon yapmayacaksınız diyecekler. İkincisi Mavi Vatan'da Yunanistan'ın tezlerine aykırı adım atmayacaklardır. Bunlarla ilgili ön ipuçlarımız da var. Suriye konusunda uzun zamandır söylüyorlar zaten burada operasyon yapmayın. Niye yapmayacağız? Zaten düzelteceğiz dediklerinde önlerine gelecek maddeler bu. Libya meselesinde de aynısı oldu. Burada çok net durum var bu bir teslimiyet politikasıdır. Önlerine gelecek ilk şey şudur, Suriye'den Türk askerini çekin. İkinci olarak da Yunanistan'ın tezlerine uyun. Niye 30 km derinlikten bahsettik biz? O zaman ilk mesaj olarak 30 km derinlik temizlenecek dedi Cumhurbaşkanımız. Sınırımızın dibinde terör örgütleri paçavra asmaya başlamıştı. Türkiye terörle mücadelesinden vazgeçmez.

Haberin Devamı

MOSKOVA'DAKİ ZİRVE

Bu tabii kademeli bir durum. Göçmenler sürekli olarak burada kalmayacaklar. Burada ölümden kaçan insanları ölümden kurtaran insani bir güç olarak Türkiye bu sorumluluğunu yerine getirdi. Suriye ile normalleşme sağlandıkça bu dönme süreci daha da hızlanacak. Önemli miktarda dönüş sağlanmış durumda. Durum istikrarlı hale gelmeye başlayınca bu da olacak. Son 6 ay içerisinde Türkiye inisiyatif alarak büyük bir paradigma değişimi ortaya koyuyor. Mültecilerin dönmesiyle ilgili mekanizmalar daha da hızlı işleyecektir. Normalleşme süreciyle birlikte onların dönüşüyle gönüllü dönüş. Göçmenlerin burada sürekli kalması gibi politika benimsenmez. Can güvenliği sağlandıkça bu insanların onurlu ve gönüllü dönüşü hızlanacaktır.

THE ECONOMIST KAPAĞI

Türkiye'deki seçimler herkes için çok önemli. Türkiye kilit bir ülke. Cumhurbaşkanımızla ilgili kötü manşetler atarlar birdenbire baktık ki Cumhurbaşkanımız tahıl anlaşmasına liderlik etmeye başladığında Batıda iyi manşetler atılmaya başlandı. Kendi çıkarlarına göre bunu yaparlar. Ne istiyor Batılılar? Türkiye, Suriye'den çekilsin. Mavi Vatanımızda Yunanistan'ın tezlerine teslim olmamızı istiyorlar. Bunun karşısında engel olarak Cumhurbaşkanımızı görüyorlar. İki tane manşet attıkları zaman Türk halkı bunları ciddiye alacak zannediyorlar. Bu Batı kamuoyuna yönelik kışkırtma. Çok tehlikeli bir şey yapıyorlar. Batıda belli çevreler Erdoğan karşıtlığı Türkiye karşıtlığı çerçevesinde kendi halklarını konsolide etmek istiyorlar. Kendilerini bir kısır döngüye soktular. Avrupa'daki faşist partilerin büyümesini sağlıyor.

Haberin Devamı

 

DEVLETİN, MİLLETİN İŞLERİ NASIL GÖRÜLECEK?

Burası aslında koalisyondur diyen biz değiliz sayın Temel Karamolloğlu söyledi. 6 ya da 7 kişi bir araya geleceklermiş, hepsi de bütün politikalardan sorumlu olacak. Herhangi bir şekilde hepsinin mutabık olmadığı noktada ne atama yapılabilecek ne politika belirlenebilecek. Nasıl olacak? Birisi masadan kalktı, geçen olduğu gibi. Burası kumar masası dedi ve kalktı. Nasıl karar alınacak? 300 milyar dolar bulacağım dedi Sayın Kılıçdaroğlu. Masadaki ortaklardan biri tuttu dedi ki bu çok makul bir şey değil. Bu Türkiye'yi krize sokacak bir modeldir, biz bunu yaşadık. Buradan devlet hayatına dönük bir katkı çıkmaz. Anayasal düzen böyle bir mekanizma öngörmemiş ki. Bu ne için yapılmış? Vatandaşın sorunlarını çözmek için üretilmemiş bu model. Bu model her bir parti başkanına makam verilmek için üretilmiş. Birileri masadan kalkarken kumar masası demişti. Türkiye'nin menfaatlerinin önüne birileri şahsi ihtiraslarını koymuş demişlerdi. Devletin, milletin işleri nasıl görülecek? Bu 5-6 kişinin şahsi beklentilerini idare etme modeli.

Haberin Devamı

KİRA - GIDA FİYATLARINDAKİ YENİ ADIM NE?

Üretim ve istihdam odaklı model uyguluyoruz. Bu dönemde de işçiyi, esnafı korumak için çok güçlü tedbirler aldık. Vatandaşımızı koruyacak yeni mekanizmalar üzerinde çalışıyoruz. Kira meselesiyle ilgili birtakım tedbirler alındı. Sadece Seçim sonrasında da fahiş kira artışlarıyla ilgili radikal tedbirleri devam ettireceğiz. Türkiye üretim istihdam odaklı yaklaşımın sonuçlarını almaya başladı. Enflasyonun düştüğünü de göreceğiz. Karadeniz gazı ateşi yakıldı. Akkuyu ile ilgili gelişmeler var. Demokratik yollarla seçilmiş liderler içinde en tecrübelisi sayın Cumhurbaşkanımız. Vatandaşlarımız müsretih olsunlar. Her söylediklerini duyuyoruz, bu sorunların farkındayız. Bunların çözümü için uğraşacağımız siyaset üreteceğimiz yol haritamızı biliyoruz.