Gündem AK Partili Ali İhsan Yavuz bölge bölge yarışı kimin önde götürdüğünü açıkladı

AK Partili Ali İhsan Yavuz bölge bölge yarışı kimin önde götürdüğünü açıkladı

09.03.2024 - 22:41 | Son Güncellenme:

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, A Haber'de gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yavuz, bölge bölge yarışı kimin önde götürdüğünü açıkladı.

AK Partili Ali İhsan Yavuz bölge bölge yarışı kimin önde götürdüğünü açıkladı

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yerel seçimlere 22 gün kala önemli açıklamalarda bulundu. Yavuz, oy pusulalarının hangi durumda geçersiz olduğunu, bölge bölge son dönemdeki anket sonuçlarını açıkladı.

Haberin Devamı

İşte Ali İhsan Yavuz'un konuşmasından satır başları;

Her seçimin ayrı tarafları ve hususiyetleri var. Bir kere seçim partiler için kurulur eğer seçim olmazsa partiler olmaz dolayısıyla seçimler demokrasi için en önemli iş. Seçim günü başlı başına çok önemli. Hazırlıkları da çok önceden başlıyor ki biz çok önceden başladık her dönemden farklı olarak temayül yoklamasını da çift yaptık, her dönemden daha fazla anket yaptık ve illeri taradık. Böyle uzun süreli bir çalışma yaptıktan sonra oturduk masaya.

AK Partili Ali İhsan Yavuz bölge bölge yarışı kimin önde götürdüğünü açıkladı

OY PUSULALARI HANGİ RENK?

Beyaz olan Büyükşehir Belediyesine ait oy pusulası, mavi olan Belediye başkanlarına ait oy pusulası, sarı olan Belediye meclis üyelerine ait oy pusulası ve dördüncü de muhtarlık olmak üzere dört tane pusula aynı zarfın içine girecek. Tek zarf ilkesi var.

Haberin Devamı

HANGİ DURUMDA OY GEÇERSİZ SAYILIR?

Pusulalarda T.C Yüksek Kurulu filigranı yoksa geçersiz sayılır. Beyaz, mavi ve sarı haricinde ayrıca 51 ile ait birde turuncu olacak il genel meclis üyesi oyu. Dolayısıyla başka renk pusula çıkarsa geçersiz sayılır. Arkasında sandık kurulu mührü yoksa da o pusula geçersiz sayılır. Hiçbir yerinde tercih ve evet mühürü yoksa bu pusula da geçersiz sayılır. Ayrıca mühürün tek bir yere vurulması gerekiyor mühür birkaç yere basılırsa kafadan geçersiz olarak değerlendirilir.

BÖLGE BÖLGE YARIŞI KİM ÖNDE GÖTÜRÜYOR?

Bir buçuk ay içerisinde 81 ili taradık bütün ekip arkadaşlarımız da dahil. Aday belirleme sürecinde isim anketi yaptık ve bir yandan da bugün milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz diye sorduk ve emin olun bu anketlerde minimum 2 puan yükseliş içerisinde AK Parti'nin önde olduğunu gördük. Bugün milletvekili seçimi olsa her ilde en az 2 puan daha koyduğunu gördük. Şimdi de illerde yaptığımız anketlerde her geçen gün AK Parti'nin oy trendinin biraz daha müspet bir yere doğru ilerlediğini görüyoruz. Buradan hareketle 2024 yerel seçimlerinde AK Parti zaten var olan elinde bulundurduğu şehirleri koruyacak ve yeni AK Parti belediyeciliğini birçok şehre tanıtacak.