Gündem Ak Partililerin zafer coşkusu

Ak Partililerin zafer coşkusu

02.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sandıktan zaferle ayrılan Ak Parti’de en büyük sevinç İstanbul İl Başkanlığı’nda yaşandı.

Ak Partililerin zafer coşkusu

Seçim sonuçlarının netleşmeye başladığı saat 20.00’den itibaren Sütlücü’deki Ak Parti İl Başkanlığı’na akın eden partililer, sonucu sevinç gösterileriyle kutladı. Havai fişek, meşale ve halaylar eşliğinde yapılan kutlamalar sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu lehine sloganlar atılıp, tekbir çekildi.

Haberin Devamı

Kutlamalar ilerleyen saatlerde il binasının olduğu İmrahor Caddesi’ne kadar taştı. Aracıyla yoldan geçenler de çoşkulu kalabalığa korna çalarak eşlik ederken, kimi partililerin sevinç gözyaşı döktükleri görüldü.

İl binasına gelenlerin seçim sonuçlarını takip edebilmesi için büyük salonunu her iki yanına iki dev ekran kuruldu. Bir ekrandan Türkiye geneli, diğer ekrandan ise İstanbul sonuçları ekrana yansıtılırken saatler ilerledikçe partililerin sevinç ve çoşkusu da artmaya başladı. Seçim zaferinin kesinleşmesinden sonra Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile İBB Başkanı Kadir Topbaş ve parti yöneticileri sahneye çıktı.

“Recep Tayyip Erdoğan’ların, Ahmet Davutoğlu’ların, Selahaddin Eyyübi’lerin durdurulamayacağını herkes duysun” diyen Temurci, “Bizde mağrur olma, gurur, kibir yok. Hiçbir İstanbulluyu rahatsız etmeyeceğiz. Sükunet içerisinde herkesi kucaklayacağız, sevinmemizi Ak Parti’ye yakışır şekilde yapacağız” uyarısında bulundu. Parti binası önündeki kalabalığın sayısı her geçen dakika artarken, bayram yerine dönen İmrahor Caddesi zaman zaman trafiğe kapandı.

Yazarlar