Gündem Akşener'den 'CHP' çıkışı: Manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz

Akşener'den 'CHP' çıkışı: Manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz

06.12.2023 - 12:06 | Son Güncellenme:

CHP ile yerel seçimlerde ittifaka kapıyı kapatan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, yeni bir aşamaya geçtiklerini söyledi.

Akşenerden CHP çıkışı: Manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), CHP’nin yerel seçimde iş birliği teklifine “hayır” dedi. 50 üyeli GİK, Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’ın toplantıya katılmaması nedeniyle 49 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin yerel seçimlerde bölgesel ittifak teklifini geri çevirmeleri üzerinden yapılan eleştirilere, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada tepki gösterdi.

"YENİ BİR AŞAMAYA GEÇTİK"

"Sıfır toplamlı ittifak düzenine karşı başlattığımız kutlu mücadele artık yeni bir aşamaya geçtik." diyen Akşener, "Medya operasyonlarıyla, baskılarla, iftiralarla, tehditlerle beslenip büyütülen iki kutuplu siyasetin karşısında Türkiye’nin demokratik milli yükselik yolculuğunu başlatmanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

"MANDA VE HİMAYE TUZAĞINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

Meral Akşener, "Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Türk milletine ölümü gösterip sıtmaya razı eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"BAŞKASININ YAZDIĞI SENARYOYA FİGÜRAN OLMAYACAĞIZ"

Partililerine seslenen Akşener, "Bu mücadeleyi omuzlarımızda sadece ve sadece milletimizin bize yüklediği sorumlulukla vereceğiz. Bu mücadeleyi başkasının yazdığı senaryoya figüran olmadan, başkalarının siyasi kariyerlerine zıplama tahtası olmadan, başkasının sevabına da günahına da ortak olmadan, özü başımıza birlikte hür ve müstakil olarak vereceğiz" diye konuştu.

İYİ PARTİ'NİN KARARININ ŞİFRELERİ

Genel İdare Kurulu'nda İYİ Parti lideri Meral Akşener, tüm üyelere açıkça görüşlerini dile getirmeleri için söz verdi. Önceki GİK toplantısından önce İYİ Parti’nin seçimlere “hür ve müstakil olarak girmesi” yönündeki oyunu açık bir şekilde belirten Akşener, bu kez kendi oyunun rengine ilişkin bir şey açıklamadı; “Kararınızı asla benim üzerimden vermeyin, kendiniz verin” şeklinde konuştu.

İŞBİRLİĞİ İSTEYEN İSİMLER

Yapılan değerlendirmelerin ardından sandık kurularak, “gizli oylama” yapıldı. 35 GİK üyesi CHP’nin teklifine “hayır” derken, 14 üye “iş birliği” yönünde oy kullandı. Tek başına seçim kararı alınan Eylül ayındaki GİK’te 4 olan CHP ile “iş birliğini” savunan üye sayısı 14’e çıksa da, teklif 35 üyenin oyu ile reddedildi.

Oktay Vural, Şükrü Kuleyin, Rıdvan Uz, Naci Cinisli, Burak Akburak, Tolga Akalın, Metin Ergun, Buğra Kavuncu gibi isimler, “partinin kendi kimliğiyle, seçmenin terazisinde tartılabilmek için en uygun zemin olduğunu ifade etti. Akşener’in altılı masadan kalkıp, tekrar oturmasını hâlâ seçmenlerine anlatamadıklarını ifade eden İYİ Parti’li kaynaklar, bir daha böyle bir durum olması durumunda bunun partili seçmende “güven zedelenmesi” yaratacağını ve iktidar tarafından da aleyhlerine kullanılabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

İSTİFA KARARLARI

İYİ Parti’de, İstanbul ve Ankara il teşkilatlarının CHP ile işbirliğinden yana görüş bildirdiği bilgisi kamuoyuna yansımıştı. GİK’ten çıkan karar sonrası İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın, sosyal medya hesabından yaptığı, “Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz” paylaşımı dikkati çekti. Eski Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu da, “Tuzu kuru egosantrikler, ne anlar iş birliğinden” mesajıyla karara tepki gösterdi. Eski Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, İstanbul Medya Başkanı Aslı Duru, Adıyaman Kurucular Kurulu üyesi Mithat Solgun partiden istifa ettiğini duyurdu. Bazı partililer de sosyal medya hesaplarından üyeliklerine son verdiklerine ilişkin ekran görüntüleri paylaştı.