Gündem Akşener'den CHP'ye hodri meydan: DEM ile açık bir şekilde el sıkışın kardeşim!

Akşener'den CHP'ye hodri meydan: DEM ile açık bir şekilde el sıkışın kardeşim!

17.01.2024 - 11:47 | Son Güncellenme:

CHP ile DEM Parti arasında süren ittifak görüşmelerine ilişkin konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dikkat çeken mesajlar verdi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, "Günlük siyasette birbirimizi kıyasıya eleştirebiliriz ama dış dünyaya karşı bu tür konularda elbette ortak bir tutum belirlemeliyiz" diyen Akşener, dikkat çeken mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde 9 şehit verilmesinin ardından başlayan bildiri tartışmalarına ilişkin konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Biz Meclis'in ortak bir beyanat ortak bir bildiri imzalamasını teklif ettik. Ve Saadet Partisi, İYİ Parti, MHP ve AK Parti bizim teklifimize evet diyerek imza attılar. Anlayamadığım bir biçimde çok da ayıpladığım bir biçimde bir bildiri savaşı çıktı. PKK'lılar herhalde çok mutlu olmuştur. PKK'lılar herhalde bu birbirine düşen Gazi Meclis'in mensuplarına çok gülmüşlerdir. AK Parti'ye gıcık olmak onun yaptığı işleri eleştirmek onu sandıkta yenmek bu iddia ile ortaya çıkmak elbette bizim hakkımız ama şehit ailelerinin karşısında bu milletin temsilcileri olarak bizler kaya gibi durmak zorundayız o PKK’lı şerefsizlere karşı. Neyse sakin sakin geçirdik konuyu. Şımardıkça şımardılar hadsizleştikçe hadsizleştiler. Şimdi yine şehitlerimiz oldu. Ben aradım bu rutin. Aradım. Benzer bir Meclis bildirisini, DEM'in imzalamasını beklemiyoruz ama buradan da bir cingar çıktı. Dün bir toplantı oldu o toplantıda bu 3 siyasi parti imza atacak diğer siyasi partiler imza atmayacak bu parçalı görüntüden vazgeçildi, burası çok enteresan , Numan Kurtulmuş'un imzasıyla ortak tezkere Meclis'e sunuldu, ilginç bir biçimde ayrı bir bildiri yayımlayanların hepsi bu tezkereyi destekledi. Soru şu; karın ağrısı İYİ Parti miydi?" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CHP'YE HODRİ MEYDAN: EL SIKIŞIN KARDEŞİM

İYİ Parti lideri Akşener, CHP ile DEM Parti arasında süren ittifak görüşmelerine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Akşener, "Bizim hür ve müstakil olmamız bazı şeyleri açığa çıkardı. Hani her konuda biz suçluyduk. El sıkışın kardeşim, dürüst, açık bir şekilde DEM'le el sıkışın. Sizin elinizi tutan mı var? Hemen el sıkışın, hemen bütün her yeri alın. Bizim seçmenimiz de mademki cebinizde duruyor, bu da millete büyük bir hakarettir, hadi bakalım el sıkışın her yeri alın. Görelim bakalım neymiş dünya." ifadelerini kullandı.

CHP VE DEM PARTİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ ADIMLARI! DEM PARTİ İSTANBUL'DA ADAY ÇIKARACAK MI?

Haberin Devamı

Öte yandan geçtiğimiz hafta CHP ve DEM Parti arasında iadeiziyaret görüşmeleri sonrası iş birliği adımları gündeme gelmişti. O adımlara dair grup toplantılarında parti yöneticileri, genel başkanlar ne mesaj verdi?

Önce DEM Parti'ye ziyaret ardından DEM heyetinin CHP'ye ziyareti ve o ziyaretlerin ardından iki parti arasında yürüyen yerel seçimde iş birliği görüşmeleri. Peki hangi ilde hangi iş birliği olacak? Gözler iki partinin grup toplantılarında buna ilişkin ne mesaj vereceklerine çevrildi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları Oruç, 'Kent uzlaşısı adı altında ortaya koyduğumuz görüşmeler ve iş birlikleri sizlere açık olacak. Hiç endişe etmeyin. Bu konular netlik kazandıkça sizlerle de paylaşacağız. ' şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise kürsüdeki konuşmasında yaptıkları ziyaretlere işaret etti. DEM Parti ile yapılan görüşmelere dair parti içine mesaj verdi.

Özel, 'Resmi siyaset partiye ziyaret yapmışız. Gizli kapaklı işimiz yok. Ziyarete gideriz, ziyarete gelirler. Gizli anlaşma, gizli görüşme yok demişiz. İnatla yalan atıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendisine, üyesine, milletine ve kurucusu Gazi Atatürk'e veremeyeceği hiçbir hesabı yoktur.' dedi.

Haberin Devamı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları Oruç, CHP ile iş birliğinin hangi illerde olacağına dair sorulara yanıt verdi. İstanbul için kent uzlaşısı görüşmelerine işaret etti; 'Ankara için bir adayımız olacak. İstanbul biraz önce yaptığım açıklama kapsamındadır. Onunla ilgili netleşen bir durum yoktur.'

'Başka il ve ilçelerde iş birliği için henüz konuşulmuş bir şey yok' diyen DEM Parti Eş Genel Başkanı netleşen yerleri duyuracaklarını da belirtti.