Gündem Alarm verildi, yollar göle döndü

Alarm verildi, yollar göle döndü

31.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Haziran ayına günler kalsa da yaz mevsimi gelmedi. Yurdun batısından doğusuna etkili olan sağanak yağış sokakları, caddeleri göle çevirirken, evleri, iş yerlerini ve bir hastaneyi su bastı.

Alarm verildi, yollar göle döndü

- 6 Şubat depremlerinin merkez üslerinden Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı 25 haneli mezrada önceki gün meydana gelen hortum felaketinde, 20’ye yakın ev ve ahırın çatısı uçtu, ağaçlar yerinden söküldü. Yaklaşık 10 saniye süren hortum ayrıca araçlara, tarım aletlerine ve hayvanlara da zarar verdi.

Haberin Devamı

- Ankara’da dün sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Birçok ilçede etkisini gösteren yağış nedeniyle yollar adeta göle döndü, araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Çevredeki vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Alt geçitlerde otomobilde mahsur kalan sürücüler, belediye ekiplerince kurtarıldı. Yetkililer, Ankara için “afet” düzeyinde yağışların beklendiğini belirterek, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

- İzmir’in bazı noktalarında dün sağanak yağış etkili oldu. Kısa süren yağışla beraber, cadde ve sokaklar göle döndü. Biriken sular, kimi bölgelerde ise trafiği durma noktasına getirdi, vatandaşlar çaresiz kaldı.

- Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde bulunan ilçe hastanesi de aşırı yağışlardan kaynaklanan selden etkilenerek zarar gördü. Selle ilgili başta hastane personeli olmak üzere AFAD ve diğer kurtarma ekipleri çalışma başlattı.

Haberin Devamı

- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile Malatya’nın Hekimhan ilçesinde dün ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Dolu yağışı iki ilçede de ekili araziler ile ağaçlara zarar verdi.

- Bitlis’te şiddetli yağış sonrası meydana gelen sel nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı.