Gündem ALES son başvuru günü ne zaman? ALES/1 sınav tarihi ve başvuru ücreti!

ALES son başvuru günü ne zaman? ALES/1 sınav tarihi ve başvuru ücreti!

12.03.2019 - 11:11 | Son Güncellenme:

5 Mart itibariyle başlayan ALES/1 başvuruları için artık çok az bir süre kaldı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) öncesi henüz başvurularını gerçekleştirmemiş adaylar için ALES son başvuru günü ne zaman ve ALES başvuru ücreti ne kadar sorularının cevaplarını yanıtladık...

ALES son başvuru günü ne zaman ALES/1 sınav tarihi ve başvuru ücreti

ALES başvuruları alınmaya devam ediyor. Binlerce adayı yakından ilgilendiren ALES sınavı için başvurular 5 Mart tarihinde başlamıştı. Başvurular 13 Mart (Yarın) sona eriyor. Akademik kariyer hedefleyen adayları yakından ilgilendiren ALES sınavı için başvurular ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre girildikten sonra gerçekleştirilebilecek.

Haberin Devamı

ALES BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? BAŞVURU ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?

ALES başvuru ücreti 120 TL olarak belirlendi. ALES başvuru ücretleri elektronik ortamda veya ve bankamatikler üzerinden yatırılabilecek.

Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Adaylar sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

Haberin Devamı

Sınav ücreti ödeme işlemleri, sınava başvuru süresi bittikten sonraki ilk gün, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir. Bankadan ödeme yapacak adayların, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Yurt dışından başvuru yapacak adaylar aynı ücretleri, süresi içinde ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaktır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecektir. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.