Gündem ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES soru ve cevapları ise...

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES soru ve cevapları ise...

20.11.2017 - 09:58 | Son Güncellenme:

ALES 2017 sonbahar sınavı geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşti. 2017 ALES sınavına giren adaylar sınav sonuçlarını da merak ediyor. Peki ALES 2017 sınav puanı kaç yıl geçerli olacak?

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak ALES soru ve cevapları ise...

Yükseköğretim Kurulu, ALES üzerinde değişiklik gerçekleştirmişti. ALES'te yapılan yenilikler sınava giren adaylar için ne gibi bir etki yarattı? 2017 ALES sınav soruları zorluk açısından nasıldı? Sınava giren adaylar sınav soruları ve cevaplarına ulaştıktan sonra kendi başarılarını merak etmeye başladılar. Peki 2017 ALES soruları ve cevapları yayınlandı mı?

Haberin Devamı

2017 ALES SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

2017 ALES soruları ve cevapları ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı. ALES sorularının ne zaman yayınlanacağına dair tahmini süre ise 15-20 gün içerisinde yayınlanacağı düşünülüyor.

2017 ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bir önceki ALES sınavı sonuçları tam bir ay içerisinde erişime açılmıştı. 2017 ALES sonuçları ise yine bir aya yakın bir sürede açıklanacağı düşünülmektedir. 2017 ALES sonuçlarının tarihi ÖSYM'nin yoğunluğuna göre de değişiklik gösterebilir.

SINAV SONUÇLARI 5 YIL GEÇERLİ OLACAK

Soruların, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacağı belirtilmişti. Sınavda, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte sorulara yer veriliyor. Sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.