Gündem Ali Yüksel kimdir? Türk Hava Kurumu Başkanı Ali Yüksel'in biyografisi

Ali Yüksel kimdir? Türk Hava Kurumu Başkanı Ali Yüksel'in biyografisi

15.12.2021 - 14:47 | Son Güncellenme:

Türk Hava Kurumu Başkanı Ali Yüksel'in biyografisi araştırılıyor. Peki, Yeni Başkan Ali Yüksel kimdir? İşte yeni Türk Hava Kurumu Başkanı Ali Yüksel'in biyografisi

Ali Yüksel kimdir Türk Hava Kurumu Başkanı Ali Yükselin biyografisi

Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı'nın ardından yeni THK Başkanı Ali Yüksel oldu. İşte Yeni Türk Hava Kurumu Başkanı Ali Yüksel'in biyografisi.

Haberin Devamı

ALİ YÜKSEL KİMDİR?

Ali Yüksel, 1966 yılında Alanya’da doğdu. İlkokulu Alanya’da, ortaokul ve lise öğrenimini ise Antalya Aksu Erkek Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. 1987 yılında A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 1988 yılında Yozgat Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etmiş olup, 1991 yılından itibaren sırasıyla Aksaray-Gülağaç, Van-Özalp, Bolu-Mengen ve Denizli-Sarayköy Kaymakamlığı görevlerini yürüttü.

1999 yılında Mülkiye Müfettişliğine ve aynı yıl Mülkiye Başmüfettişliğine atandı.  Mesleği süresince de eğitimini sürdürdü: Gazi Üniversitesi Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı, ATAUM tarafından yürütülen “Avrupa Birliği Uzmanlık Programı”nı tamamladı, 1 yıl İngiltere’de ve 6 Ay ABD’de (Florida) İngilizce dil eğitimine ve mesleğiyle ilgili programlara katıldı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yürütmekteydi.