Gündem Anadolu’da ‘tam saha pres’ başladı

Anadolu’da ‘tam saha pres’ başladı

09.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçim için, “hazırlık” aşamasından, “tam saha pres” aşamasına geçti.

Anadolu’da ‘tam saha pres’ başladı

COŞKUN ERGÜL / ANKARA - Başkanlık Divanı’nda aldığı karar uyarınca, Türkiye’deki 81 il, birbirlerine yakınlığı anlamında 10 farklı kategoriye ayrıldı.

Haberin Devamı

İYİ Parti, bu kategorilere göre seçim çalışmalarını yürütecek. Türkiye’nin birçok il, ilçe ve beldesine mahalle mahalle, sokak sokak giderek, “hür ve müstakil” olarak seçime girme kararlarını vatandaşa anlatıyor, adaylarını tanıtıyor ve oy istiyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ayrı bir önem verdiği ve birebir görüşmeler yaptığı İstanbul ve Ankara adaylığı konusunda ismi “netlik kazanan” bir aday bulunmuyor. İstanbul adaylığı için görüşülen “iddialı” ve “sürpriz” olacağı ifade edilen kişinin teklifi kabul etmemesi durumunda, adayın Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu veya Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz olacağı parti kulislerinde dillendiriliyor.

5 BÜYÜKŞEHİR ADAYI AÇIKLANDI

İYİ Parti’nin Manisa, Adana, Antalya, Kayseri ve Samsun büyükşehir belediye başkan adayları belli oldu. Buna göre; Manisa’da Gürhan Özcan, Adana’da Ayyüce Türkeş, Antalya’da Nesrin Ünal, Kayseri’de Kazım Yücel ve Samsun’da İmren Nilay Tüfekçi aday gösterildi. Öte yandan İYİ Parti İstişare Kampı, 13-14 Ocak tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek.