Gündem Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde istifa tepkisi!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde istifa tepkisi!

06.03.2023 - 06:44 | Son Güncellenme:

CHP’li üyelerin istifa nedeniyle İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki grubunun düşmesi ihtimali gündeme geldi. CHP’liler “Amacımız İYİ Parti’ye ağır bir hasar vermek değil” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde istifa tepkisi

ANKARA Milliyet - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adayını tespiti aşamasında Altılı Masadan fiilen çekilmesi ve yaptığı sert açıklamaların ardından gözlerin çevrildiği İYİ Parti’de, dün pazar gününün etkisiyle sessizlik vardı. İYİ Parti’nin, masadan fiilen ayrılması Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde de tepki istifalarına neden oldu. Edinilen bilgiye göre İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grup kurabilmesi için CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçen iki meclis üyesi istifa etti.

Haberin Devamı

CHP'DEN YORUM

CHP’li kaynaklar, “Böyle bir istifa furyası değil. İYİ Parti’nin gruptan düşmesi veya komisyonlara üye verememesi gibi bir durum söz konusu değil. Amacımız İYİ Parti’ye ağır bir hasar vermek değil” dedi. Kulislerde istifaların devam etmeyeceği belirtiliyor. İstifalardan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Genel Merkez’in haberi olmadığı, ancak bir tepkinin dile getirilmesi için istifaların olduğu belirtildi. İstifaların sürmesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimindeki dengeleri de etkileyeceği kaydedildi.

İYİ PARTİ’DEN İSTİFALAR SİSTEMİ KİLİTLEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’ya yönelik sert açıklamalarının ardından başlayan istifa furyası e-Devlet sistemini kilitledi. E-Devlet üzerinden Yargıtay Başkanlığı’nın Siyasi Parti Üyeliğini Sonlandırma bölümüne girerek istifa etmek isteyenler ekranda “şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeni ile işleminiz sıraya alınmıştır” yazısıyla karşılaşıyor. İYİ Parti üyeliğinden istifa edenlerin sayısı binlerle ifade edilirken, parti teşkilatları ve üyeliklerinden istifaların sürdüğü bilgisi alındı. İstifa eden üyeler bu tavırlarını sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

Haberin Devamı

İPLERİN KOPTUĞU AN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa’da iplerin nasıl koptuğuna ilişkin, “Yaptığımız anketlerde Yavaş ve İmamoğlu çıkıyor, dedim. Kılıçdaroğlu bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı. Ali Bey tansiyonu düşürmek için araya girdi” dedi.

ANKARA Milliyet - Gazeteci Candaş Tolga Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Az önce İYİ Parti Genel Başkın Meral Aksener’le konuştum. Son Altılı Masa toplantısında yaşananları sordum anlattı” dedi. Işık’a konuşan Akşener’in açıklamaları şöyle: “O güne kadar hiçbir şekilde Kemal Bey ya da başkası cumhurbaşkanı adayı ismi konuşulmamıştı. O gün masaya oturduk.

Baktım ki benim dışımdaki herkesle Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı görüşülmüş, anlaşılmış. Söz en son bana gelene kadar herkes Kemal Bey’in adaylığını dile getirdi. Bana söz gelince bizim anketlerde Yavaş ve İmamoğlu çıkıyor dedim. Ama isterseniz bir kamuoyu araştırması yapalım ona göre hareket edelim dedim. Sayın Kılıçdaroğlu kabul etmedi bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı. Kendi adaylığının bugün ortak bir yazılı açıklamayla duyurulmasını talep etti. Ben de partime sormadan böyle bir karar veremem dedim. Siz imzalamayın o zaman biz imzalarız duyururuz deyince ben masadan kalkayım o halde dedim. Siz bilirsiniz dedi. Ali Bey tansiyonu düşürmek için araya girdi. Ve aday isminde değil ama adaylık konusunda bir mutabakata varıldığına dair bir metne imza atıldı.”

Haberin Devamı

CHP: Yok öyle bir şey

Akşener’in “Sayın Kılıçdaroğlu kabul etmedi bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı” sözüne CHP kaynaklarından yanıt geldi. Milliyet’e konuşan CHP kaynakları, “Yok öyle bir şey, hiç yaşanmadı” karşılığını verdi.