Gündem Ankara’ya sabaha karşı talimat

Ankara’ya sabaha karşı talimat

18.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’daki yolsuzluk operasyonunun Ankara ayağında 5 kişi gözaltına alındı

Ankara’ya sabaha karşı talimat

Ankara’da gözaltına alınan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan ile Çağlayan’ın özel kalem müdürleri M.B.K. ve O.K. ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın danışmanı S.S. ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nda genel müdür olarak görev yapan M.A.K., İstanbul’a gönderildi. Şüpheliler hakkındaki gözaltı kararının Ergenekon operasyonlarında olduğu gibi İstanbul’dan Ankara’ya sabaha karşı gönderildiği, Ankara Emniyeti’nin operasyondan bu şekilde haberdar olduğu öğrenildi. Çağlayan’ın oğlunun, bakana ait bir evden gözaltına alındığı da iddia edildi.
Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan’ın, aile şirketi olan Akel Alüminyum isimli firmada yönetim kurulu üyesi olduğu öğrenildi. O.K. ve M.B.K.’nın ise Ekonomi Bakanlığı’nda müşavirlik kadrolarında görev yaptığı kaydedildi.

Kritik görevler
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü M.A.K.’nın gözaltına alınması dikkati çekti. Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, havza veya bölge bazında çevre düzeni planlarını yapıyor ve onaylıyor. Kentsel dönüşüm, yenileme ve transfer alanları geliştirmek, arazi ve arsa düzenlemesi ve parselasyon planlarının uygulanması da genel müdürlüğün görevleri arasında. Belediyelerin mücavir alanları ile köylerin yerleşik alanlarının sınırlarını onaylama görevi de genel müdürlükte bulunuyor. M.A.K. ayrıca, 2009 ile 2011 arasında arasında TOKİ iştiraklerinden Emlak Konut GYO A.Ş., EPP (Emlak Pazarlama, İnşaat, Proje Yönetimi A.Ş.) ve TOBAŞ (Toplu Konut-Büyükşehir Belediyesi İnşaat Emlak ve Proje A.Ş.) şirketlerinde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştı.

Programlarını iptal ettiler
İstanbul’daki yolsuzluk operasyonunda oğulları gözaltına alınan İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dünkü programlarını iptal etti. Güler, Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan arasında ortak temas noktası mutabakat zaptını imzalamak üzere dün sabah Bulgaristan’a gidecekti. Güler, oğlu gözaltına alınınca Bulgaristan’a gitmekten vazgeçti. Ayrıca İçişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği, Güler’in, yarın Başbakanlık’ta Türkiye ve Macaristan arasında gerçekleştirilecek olan “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı” katılacağını duyurdu.
ağlayan da dün sabah Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile birlikte Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredilmesine ilişkin protokolü törenle imzalayacaktı. İmza törenine, TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katılacaktı. Çağlayan’ın oğlu yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınınca bu tören de iptal edildi.