Gündem Ankara yine sele teslim! Araçlar sular altında

Ankara yine sele teslim! Araçlar sular altında

14.06.2022 - 17:10 | Son Güncellenme:

Ankara'da etkili olan sağanak sonrası caddeler göle dönerken, araçlar yolda kaldı. Birçok noktada su baskınları meydana geldi, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'ni de su bastı.

Başkentte 4 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından bugün öğleden sonra yine sağanak etkili oldu. Şiddetli yağmurAnkara'nın birçok ilçesinde etkili olurken caddeler yine göle döndü. Suyla kaplanan yollarda sürücüler, araçlarıyla güçlükle ilerledi. Bazı araçlar ise yolda kaldı. Yağış ile birlikte bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Çankaya ilçesinde alışveriş merkezi ile fabrikayı da su bastı.

Haberin Devamı

Ankara yine sele teslim Araçlar sular altında



YOL ULAŞIMA KAPANDI

Alışveriş merkezinin önünde oluşan su birikintisi nedeniyle yol, ulaşıma kapandı. Bazı kişiler, iş yerlerine dolan suyu kovalarla tahliye etmeye çalıştı. Akyurt, Beypazarı ve Haymana ilçelerinde de etkili olan sağanak nedeniyle su baskınları meydana geldi.

Ankara yine sele teslim Araçlar sular altında


ESKİŞEHİR YOLUNDA ARAÇLAR SULAR ALTINDA

Ankara'da Eskişehir yolu üzerinde çok sayıda araç yolda kaldı. Bölgeden bilgileri aktaran CNN Türk muhabiri Özgür Altın, "Şu an Ankara'da Eskişehir yolunun üzerindeyiz. Bir okul servisi ile araç suda mahsur kalmış durumda. Yoğun bir su baskını yaşanıyor. Servisinin içinde olanlar olduğunu görüyoruz. Şu an kurtarılmayı bekliyorlar. Çevrede kurtarılma için bir çalışma göremiyoruz. Bekleyiş sürüyor. Bölgede kontak kapatılmış durumda. Sürücüler bekleyişlerini sürdürüyor." dedi.

Haberin Devamı

Ankara yine sele teslim Araçlar sular altında

ALMANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ'Nİ DE SU BASTI

Çankaya'da bulunan Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde de su baskını meydana geldi. Büyükelçiliğin Twitter'daki hesabından, su basan elçilik binasından görüntü paylaşıldı. "Bu yağmurlar hiç bitmeyecek mi? Şiddetli sağanak nedeniyle büyükelçiliğin bazı bölümlerini bugün tekrar su bastı" mesajıyla paylaşılan görüntüde, personelin suyu tahliye etmeye çalıştığı görüldü.

Ankara yine sele teslim Araçlar sular altında

AKSARAY'DA DERELER TAŞTI

Aksaray'ın Taşpanır beldesinde etkili olan sağanakla birlikte dereler taştı, 15 ev ile 3 mandırayı su bastı.

Taşpınar beldesinde saat 16.00 sıralarında başlayan yağmur kısa sürede dolu ve sağanağa dönüştü. Sokak ve caddeler dereye döndü. Beldede 15 ev ile 3 mandırayı su bastı, mandıralardan birinin de çatısı çöktü. Taşpınar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri su baskınlarına müdahale etti. Aksaray’dan itfaiye, AFAD, UMKE ekipleri bölgeye sevk edildi.

Ankara yine sele teslim Araçlar sular altında

Sel sularının caddelerden aktığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. (Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, DHA)

3 İLDE DAHA SAĞANAK

Meteoroloji'nin uyarısının ardından Adana, Hatay ve Niğde'de sağanak etkili oldu. Cadde ve sokaklar göle döndü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Meteoroloji'nin 'kuvvetli yağış' uyarısının ardından Adana'nın Kozan ilçesinde Tufanpaşa Mahallesi, Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Savaş, Hürriyet, Süleymaniye mahalleleri ile Niğde'nin birçok köyünde cadde ve sokaklar göle döndü. Sürücüler, trafikte zor anlar yaşadı. Rögarların tıkanması nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Birçok noktada tarım arazileri ile sanayi bölgeleri zarar gördü. Niğde'nin Hıdırlık mevkisinde eğlence mekanlarının bulunduğu bölgede sel oluştu.

Haberin Devamı

Ankara yine sele teslim Araçlar sular altında

Kuvvetli yağışın durduğu bölgelerde belediye ekipleri, suları tahliye etmek için çalışma başlattı. Suların çekilmesinin ardından bölgede hasar tespit çalışmasının başlatılacağı bildirildi. (Ufuk AKTUĞ- Ali GÖKDAL-Adnan ÇELEBİ/ADANA, HATAY, NİĞDE, DHA)

PEŞ PEŞE UYARILAR

Ankara Valiliği, gök gürültülü sağanak yağışla ilgili uyarıda bulundu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğleden sonra görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Ankara genelinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi bugün beklenen yağışlarla ilgili, "tüm birimlerinden 1515 araç 4025 personeli ile sahada teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürmektedir" şeklinde açıklama yaptı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Bugün öğle saatlerinden sonra, Ankara, Bolu, Eskişehir ve Bilecik çevreleri ile Bursa'nın doğusunda kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun." denildi.

METEOROLOJİDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji'den yapılan uyarılara her gün bir yenisi eklenirken bugün de yeni bir uyarı yapıldı. Eskişehir ve Bilecik için öğle saatlerinde başlayıp akşama kadar etkisini gösterecek ‘Kuvvetli Yağış’ uyarısı yapıldı. Kuvvetli yağışın aynı zamanda Bursa’nın doğusundaki bulunan İnegöl, Yenişehir, Kestel, Keles, İznik ilçelerinde de etkili olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Ayrıca ulaşımda aksamalara, yıldırım düşmesine, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların tedbir alması gerektiği belirtildi.

Ankara yine sele teslim Araçlar sular altında