Gündem Ankara’nın gurur günü

Ankara’nın gurur günü

14.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara’nın başkent oluşunun 98. yıl dönümü bir dizi etkinlikle kutlandı.

Ankara’nın gurur günü

Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankara’nın başkent oluşunun 98’inci yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Daha sonra heyet İkinci TBMM’de gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. Burada konuşan Vali Vasip Şahin, Ankara’nın, milli egemenliğin inşası ve Misak-ı Milli sınırları içerisinde kalan ülkenin kurtarılması yolunda ödediği bedelle başkent konumuna eriştiğini söyledi.

Haberin Devamı

Milli duruşun simgesi

Daha sonra konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da “Kuruluş ve kurtuluş mücadelemizin ardından son kale olma özelliğini taşıyan kadim kentimiz, bağımsızlık tutkusu bir milletin yoluna ışık tutan milli duruşun simgesi olmuştur” ifadelerini kullandı.
Yavaş, “Bizler, bir yandan Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının sonsuz emanetine sahip çıkarak tarihimize olan sorumluluğumuzu yerine getirirken, bir yandan da bu kenti, milletimizin geleceğine ışık tutacak şekilde birlikte büyütmeli, geliştirmeli ve yönetmeliyiz” dedi.

Kutlama etkinlikleri kapsamında, Ankara Kalesi önünde bir araya gelen seğmenler, kortejle iç kaleye yürüdü. Kaledeki yerli ve yabancı turistler, seğmenlerin ve Türk Cumhuriyetleri’nden gelen dans ekiplerinin gösterisini ilgiyle izledi.