Gündem Annelerin kurtarıcı tatlısı bisküvili pasta nasıl yapılır?

Annelerin kurtarıcı tatlısı bisküvili pasta nasıl yapılır?

30.04.2018 - 10:01 | Son Güncellenme:

Harika bir tatlı yapmanın en kolay ve pratik yolu bisküvili pasta yapmaktan geçmektedir. Öyle ki bu pasta bazı durumlarda doğum günü pastası bile olabilmektedir. Hiçbir püf noktası olmayan ve zahmetsiz bir şekilde hazırlanmakta olan bu pastanın tarifini ise yazımızda.

Annelerin kurtarıcı tatlısı bisküvili pasta nasıl yapılır

Annelerin kurtarıcısı olan bisküvili pasta çocuklar için harika bir atıştırmalık olmaktadır. Eve gelen misafirler için hiç denenmemiş tatlı tarifleri yerine lezzeti hiç değişmeyen bisküvili pasta yapılabilir.

Haberin Devamı

Bisküvili pasta malzemeleri

· 2 paket puding (kakaolu ,vanilya veya bademli olabilir, tamamen damak zevkinize kalmış)

· 5 su bardağı süt

· 3 paket bisküvi

Bisküvili pasta hazırlanışı

5 su bardağı sütü bir tencereye alıp, 2 paket puding sütün içine boşaltılır. Ocağın üstüne koymadan önce süt ve pudingi topak topak kalmayana kadar karıştırılır. Daha sonra ocağa alıp orta ateşte pudingin dibi tutmasın diye ara ara karıştırılması gerekmektedir. Bisküvileri geniş bir bor camın içine hiç boşluk kalmayacak şekilde dizilmelidir. Puding kaynayıp, katılaşınca bor camın içine dizilen bisküvililerin üstüne biraz dökülür. Daha sonra tekrar bisküviler sırayla yerleştirilip ve tekrardan puding üzerine dökülür. Bu işlem bisküviler bitene kadar devam edilir. Buzdolabında 3 saat bekledikten sonra servisi hazır hâle gelmiş olur.

Haberin Devamı

İstenildiği takdirde bisküvilerin arasına muz veya robottan geçirilerek toz haline gelmiş fındık konulabilmektedir. Bisküvili pasta vanilyalı puding ile yapıp, içine çilek konularak harika bir meyveli pasta yapılmaktadır. Üstüne hindistan cevizi dökülerek hoş bir görüntü oluşturabilirsiniz. İstenildiği takdirde krem şanti hazırlayarak üstüne şekiller oluşturup farklı bir görünüme sahip bisküvili pasta yapmış, olabilirsiniz. Bisküvileri kesinlikle süt ile ıslatılmaması gerekiyor. Çünkü pudingi kendi sıcaklığı ile bisküviler ıslanıp, yumuşamaktadır. Pudingin koyuluğu hoşuna girmez ise kakao da eklenebilmektedir. Pudingin altını kapatmadan önce bir parça tereyağı atılarak karıştırılarak, puding daha parlak olmaktadır.

İstenildiği takdirde herkes kendi pudingini kendisi yapmaktadır.

Evde puding hazırlama

Malzemeler;

· 1 Litre süt

· 4 yemek kaşığı kakao

· 1 su bardağı şeker

· 3 yemek kaşığı un

· 1 paket vanilya

· 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin de olabilir.

Evde puding hazırlama

Tereyağ hariç tüm malzemeler tencerenin içine boşaltıp kakaolar topak topak olmaması için tezgahta karıştırılıp, ocağın üstüne alınır. Kaynayıp katılaşmaya başladığı zaman tereyağı veya margarin atılarak yağ eriyene kadar ocakta tekrar karıştırılır. Hazırlanan puding bisküvilerin üstüne dökülür. Bisküvili pasta buzdolabına konularak 3 saat sonra servise hazır hâle gelmektedir.

Yazarlar