Gündem Antalya'da 12 saatte 3 aylık yağış! Sel çekildi hasar ve balçık kaldı

Antalya'da 12 saatte 3 aylık yağış! Sel çekildi hasar ve balçık kaldı

14.02.2024 - 18:53 | Son Güncellenme:

Antalya'da selin izleri yavaş yavaş silinmeye başladı. Bölgede temizlik çalışmaları yapıldı ve caddedeki yaklaşık 1 metre yüksekliğindeki su seviyesi arındırılarak caddedeki trafiğin akışı normale döndürüldü. Kepez'de ilçe belediye ekipleri tarafından su yardımı yapılıyor. İşte Antalya'daki son durum ile ilgili detaylar...

Turuncu kodla uyarılan Antalya’da etkili olan sağanak nedeniyle çok sayıda araç, ev ve iş yeri sular altında kaldı. Sel felaketinin ardından çöpler ve moloz yığınları taşınmaya çalışılıyor. Normal hayata döndürülmek için yoğun bir çalışma var.

Haberin Devamı

Antalyada 12 saatte 3 aylık yağış Sel çekildi hasar ve balçık kaldı

Güneş Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm noktasının vahim durumda olduğu görüldü. Bazı bölgelerde su birikintileri hala devam ediyor. Kanepeler, sandalyeler, birçok ev eşyası suyun basıncının etkisiyle etrafa saçıldı.

Antalyada 12 saatte 3 aylık yağış Sel çekildi hasar ve balçık kaldı

SELDEN GERİYE HASAR KALDI

Sel felaketi sonrası bazı evlerde derin yarıklar oluştu. Evler iş yerleri sular altında kaldı. Antalya'da pazartesi gecesi bekleyen yağmur felakete neden oldu. Suyun tahliyesi ile feci manzara ortaya çıktı.

Antalyada 12 saatte 3 aylık yağış Sel çekildi hasar ve balçık kaldı

1 kişinin hayatını kaybettiği selde 3 kişi de yaralandı. Selden sonra kentin 400 noktasında su tahliyesi ve temizleme işlemleri başlatıldı.

Suyun basıncıyla kapılar ve pencereler yerinden söküldü.

Su dolu bodruma girdi, kediyi kurtardı

Antalya’da su dolan bodrum katta mahsur kalan bir kediyi AFAD gönüllüsü kurtardı.

Haberin Devamı

Antalyada 12 saatte 3 aylık yağış Sel çekildi hasar ve balçık kaldı

Turuncu kodla uyarılan Antalya’da etkili olan sağanak nedeniyle çok sayıda araç, ev ve iş yeri sular altında kaldı. Dün Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi’nde çekilen bir görüntü ise yüzleri gülümsetti.

Bir apartmanın yağmur suyuyla dolan bodrum katında mahsur kalan bir kediyi, AFAD gönüllüsü Gülcan Demirbilek kurtardı. Boyuna kadar suyun içerisine giren Demirbilek, "Rabbim sen yardım et" diyerek kediyi alarak mahsur kaldığı yerden kurtardı.

Sosyal medyada paylaşılan o görüntüler binlerce yorum ve beğeni aldı.

Antalya'da sel felaketinde ölen 2 çocuk babası toprağa verildi

Antalya’da yaşanan sel felaketinde Kepez ilçesinde alt geçitte otomobilin içinde hayatını kaybeden 2 çocuk babası 47 yaşındaki Halil Yıldız son yolculuğuna uğurlandı.

Antalyada 12 saatte 3 aylık yağış Sel çekildi hasar ve balçık kaldı

Antalya’da etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle çok sayıda ev ve iş yeri su altında kaldı. Alt geçitlerde su seviyesi yükselirken, birçok alt geçit trafiğe kapatıldı. Ekipler tarafından yapılan araştırmada Kepez ilçesi Gazi Bulvarı Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçiti’nde 47 yaşındaki Halil Yıldız’ın cansız bedenine ulaşıldı. Ceset olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otopsi işlemleri tamamlanan Yıldız için Kepez ilçesi Varsak Yeni Mahalle Cami’nde cenaze töreni düzenlendi. Halil Yıldız'ın eşi Dilek Yıldız tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Yazarlar