Gündem ‘Aralarında kavga etmeye başladılar’

‘Aralarında kavga etmeye başladılar’

30.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin seçime kendi logo ve listesiyle gireceğine ilişkin açıklamasını değerlendirirken, “Cumhur İttifakı içinde çok ciddi bir kol bükme mücadelesinin olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

‘Aralarında kavga etmeye başladılar’

ANKARA Milliyet - Öztrak, CHP MYK gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ERDOĞAN’A YANIT: (Cumhurbaşkanı’nın CHP’ye yönelik terör işbirliği suçlaması) Ne demiş büyüklerimiz, kişi kendinden bilir işi. Dün Oslo’da kamu görevlilerini terör örgütüyle doğrudan masaya oturtan, Habur’da çadır mahkemeleri kurduran, kadınları domuz bağıyla boğarak öldürenleri savunanlarla bugün ittifak yapan, onlarla ortak liste yazan Erdoğan’ın bizzat kendisidir. Bizim cemaziyelevvelimiz bellidir. CHP Kuvayi Milliye’den, Anadolu ve Rumeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti’nden neşet eden bir partidir. Cemaziyelevvelleri karışık olanların bize söyleyecek tek bir sözü yoktur. CHP ile herhangi bir terör örgütünü ‘pazarlık yaptı’ diye bir araya getirmek bühtandır, ayıptır.

KOL BÜKME MÜCADELESİ (Bahçeli’nin MHP’nin kendi amblemi ve listesiyle seçime gireceği açıklaması) Daha geçen hafta Sayın Bahçeli, HÜDA PAR ile kol kola girmekten rahatsız olmadığını ifade etti ve HÜDA PAR’ın avukatlığına soyundu. Ama bu açıklamaya baktığımızda bu açıklama Cumhur İttifakı içinde çok ciddi bir kol bükme mücadelesinin olduğunu ortaya koyuyor. Seçimi kaybedeceğini anlayan Cumhur İttifakı’nın tarafları öyle anlaşılıyor ki aralarında kavga etmeye başladılar.