Gündem Artvin’den bir korkutan yangın haberi daha! 12 ev yandı

Artvin’den bir korkutan yangın haberi daha! 12 ev yandı

02.04.2021 - 09:18 | Son Güncellenme:

Artvin’in merkeze bağlı Ortaköy köyünde dün çıkan yangında, 12 ev, 3 ahır ve 8 samanlık kullanılmaz hale geldi. Yangında oluşan zarar, gün ağarınca ortaya çıktı.

Artvin’den bir korkutan yangın haberi daha 12 ev yandı

Merkeze bağlı Ortaköy köyünde bir evde dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı değerlendirilen yangında evi saran alevler, rüzgarın da etkisiyle bitişikteki evlere sıçradı.

Haberin Devamı

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına müdahale eden ekipler, yaklaşık 5 saatlik çalışmayla yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangında, 12 ev, 3 ahır ve 8 samanlık kullanılmaz hale geldi.

İl Genel Meclis Üyesi Selman Güney, “Yangında 12 ailemizin evleri yandı. Samanlık ve ahırlar da kullanılmaz hale geldi. Köydeki yangın itfaiye ve vatandaşlarımızın çabaları ile söndürüldü. Hasar tespit çalışmasına başlandı. Can kaybı ve yaralanan yok. Allah'a şükürler olsun” dedi.

Korku dolu anların yaşandığı yangında oluşan zarar, gün ağarınca ortaya çıktı.

YELEĞİNİN CEBİNDE 10 BİN TL’SİNİN YANDIĞINI SANDI

Evleri yanan vatandaşlar, yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

Evde otururken gelen sesler üzerine dışarı çıktığını belirten İbrahim Keskin, “Alevleri görünce ‘yangın var’ diye bağırdım. Evin önündeki hortumla yangına su tutmaya çalıştım ama olmadı. Vatandaşlar, sonra da itfaiye ekipleri geldi. O arada bir hafif rüzgar çıktı, aşağıdaki ateşi yukarıdaki evlerin yanına taşıdı. Sabaha kadar ekiplerle vatandaşlarla beraber yangın söndürüldü. Benim de evim tamamen yandı evden iki tane kazan çıkarmaya çalıştım, o esnada biraz yüzüm yandı” dedi. Keskin, cebinde 10 bin lira olan yeleğini giydiğini sanıp evden çıktığını belirterek, “Evden çıkarken içinde para olan yeleğim yerine yanlış yeleği giydiğimi sonra fark ettim. İçi para dolu yelek yandı dedim. Sabah köyün içinde dolanırken yangından kurtarılan malzemeler vardı, baktım benim yelek orada cebinde de para duruyordu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ömer Keskin ise, “Yangını duyunca il dışından köyüme geldim. Ailemin yaşadığı 3 katlı ev maalesef yanmış. Çok şükür ki can kaybı yok tek tesellimiz bu” dedi.

Meryem Keskin ise, “Biz erkenden yatmıştık sonra kocam geldi ‘evi duman sarmış’ dedi. Dışarı çıktı ki evin önüne kadar alevler gelmişti. Ancak kendimizi kurtarabildik. Hiçbir şey alamadık tekrar içeri giremedik her şey yandı” ifadelerini kullandı.

HASAR TESPİTİ YAPILIYOR

AFAD ekipleri köyde hasar tespit çalışması başlatırken, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri de evleri yananlara psikolojik destek için devreye girdi. Yanan evin enkazında geriye kalan eşyalarını arayanlar, kurtarabildikleri malzemeleri çıkarmaya çalıştı. Köy sakinlerinin hayvanları için de yem dağıtıldı.