Gündem ‘Asgari ücret 3 ayda bir güncellenmeli’

‘Asgari ücret 3 ayda bir güncellenmeli’

29.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özgür Özel, dün Sosyal Demokrasi Derneği’ni (SDD) ziyaret etti. Ziyaretin ardından soruları yanıtlayan Özel, şunları kaydetti:

‘Asgari ücret 3 ayda bir güncellenmeli’

- TALİMANLANDIRILMIŞ: (Can Atalay dosyasının bir kez daha Yargıtay’a gönderilmesi) Bugün artık Türkiye’de hukukun üstünlüğünden bahsetmek, kuvvetler ayrılığından bahsetmek için hiçbir gerekçe kalmadı. Bugün bir yerel mahkeme, AYM’ye direnemez, direniyorsa talimatlandırılmıştır. Bu talimat, kuvvetler ayrılığını hiçe sayan yürütme organının başı tarafından verilmiştir. 

Haberin Devamı

- TELEFON GELSE BIRAKIR: Türkiye’de kimin hapse gireceğine dünya liderimiz, kimin hapisten çıkacağına dünyanın öbür liderleri karar veriyor. ‘Bu can bu bedende durdukça salmam’ dediği papazı bir telefon ile oval ofise uçuran, Merkel’in bir telefonu ile Deniz Yücel’i bırakan birisi, bugün dünya liderlerinden birinden telefon gelse Can Atalay’ı bırakır. 

- ASGARİ ÜCRET ZAMMI: Verilen zam son 6 aydaki enflasyonu telafi eden bir zamdır. Önümüzdeki 1 yıllık enflasyon ve hayat pahalılığı ne olacak? Bu kadar yüksek enflasyonun olduğu bir ülkede, asgari ücretin en az 3 ayda bir güncellenmesi lazım.

Baş’la görüştü

Özel, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile telefonda görüştü. Özel görüşmede, AYM’nin kararına rağmen Atalay için tahliye kararı verilmemesinin Anayasa’yı tanımamak anlamına geldiğini, bunun bizzat Erdoğan’ın talimatıyla yapıldığını iddia etti. Hukuki ve eylemlilik sürecine ilişkin dayanışma duygularını ve desteklerini iletti.