Gündem ASGARİ ÜCRET zammı ne kadar, ne zaman olacak? 2022 ASGARİ ÜCRET net - brüt miktarı ara zam ile ne kadar yükselecek?

ASGARİ ÜCRET zammı ne kadar, ne zaman olacak? 2022 ASGARİ ÜCRET net - brüt miktarı ara zam ile ne kadar yükselecek?

25.06.2022 - 23:04 | Son Güncellenme:

Asgari Ücret ile ilgili araştırmalar hız kesmiyor. 2022 Asgari Ücret için ara zam konusu gündemden düşmüyor. Milyonlarca vatandaş asgari ücret 2022 ne kadar, ne zaman olacak sorusuna cevap arıyor. Peki Asgari ücret net - brüt miktarı ara zam ile ne kadar yükselecek? İşte asgari ücret son durum...

ASGARİ ÜCRET zammı ne kadar, ne zaman olacak 2022 ASGARİ ÜCRET net - brüt miktarı ara zam ile ne kadar yükselecek

Asgari ücret hakkında günden güne sorular geliyor. Her vatandaşı yakından ilgilendiren asgari ücret 2022 zammı için sabırsızlık sürüyor. Konuya ilişkin yapılan açıklamaları bir araya getirdik. Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması haberimizin devamında...

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET 2022 ZAMMI OLACAK MI, NE ZAMAN, NE KADAR OLACAK?

Bakan Bilgin, sadece çalışan memurları değil aynı zamanda emekli olan kamu çalışanlarının enflasyon karşısında korunacağına dikkati çekerek şunları söyledi: “Sadece kamu çalışanları mı? Hayır, aynı zamanda emekli işçilerimizi de aynı şekilde koruyacağız. Çalışan emekçilerimizi korumak bizim görevimizdir. Önceki hafta sendikacılarımızla, işçi sendikalarıyla bugün işveren sendikalarımızla görüştük. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Tamamlandığı zaman önümüzdeki hafta başında veya hafta ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. Daha birçok düzenleme yapıyoruz. Emekçiler şunu bilsinler; Türk Devleti söz verdi onları enflasyona ezdirmeyecek. Enflasyonun tahribatını da onaracaktır.”

Haberin Devamı

Yeni bir istihdam projesinin uygulamaya konulduğunu bildiren Bilgin, “Bu proje çerçevesinde çok kısa süre içerisinde büyük sanayi kuruluşlarına 50 bin yeni işçi istihdamı oluşturacağız” dedi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLUR?

TRT Haber’e konuşan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin, memurların ve asgari ücretli çalışanların zam durumunu değerlendirdi.

“Burada iki yöntem var; Asgari Ücret Tespit Komisyonu marifetiyle asgari ücret artırılacak veya devlet, almış olduğu sosyal güvenlik priminden vazgeçerek bunun çalışanın cebine girmesini sağlayacak.”

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un açıklamalarına da değinen Zengin, bahsedilen yüzde 40 zammın memur ve memur emeklileri ile ilgili olduğunu belirterek asgari ücrete yapılacak zam çalışmalarının bundan bağımsız ilerlediğini söyledi.

Numan Kurtulmuş, "Vatandaşımızın vermesi gereken vergilerden vazgeçerek, destekler vererek gelirlerini yukarı çekmek için gayret sarf ediyoruz. Temmuz ayında işçi emeklilerimiz de dahil olmak üzere yüzde 40'lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Aynı şekilde asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek." açıklamasını yapmıştı.

ASGARİ ÜCRET ARA ZAM NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ayın 3’ünde açıklanan TÜFE oranının, 3 Temmuz’un Pazar gününe denk gelmesi sebebiyle ayın 4’ünde açıklanacağını belirten Tarkan Zengin, yeni maaşların bu tarihten sonra belli olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Memurlara ve işçilere ocak ayında yüzde 2,5 ek zam verildiğini anımsatan Zengin, "Enflasyon zammı ile birlikte verilecek yüzde 5'lik bir refah payının iyi olabileceğini düşünüyorum" dedi.