Gündem Aşı kartı nedir? Aşı kartı oluşturma/sorgulama nasıl yapılır?

Aşı kartı nedir? Aşı kartı oluşturma/sorgulama nasıl yapılır?

06.10.2021 - 12:25 | Son Güncellenme:

Aşı kartı nedir, nasıl oluşturulur? Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden erişime açılan aşı kartı ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Koronavirüs aşısı olan vatandaşlar istendiği takdirde aşı kartlarını ilgili yerlere sunabiliyor. Peki, aşı kartı nasıl ve nereden alınır?

Aşı kartı nedir Aşı kartı oluşturma/sorgulama nasıl yapılır

Sağlık Bakanlığı aşı kartı uygulamasını hizmete sundu. HES kodu uygulaması ve E-Nabız üzerinden alınan aşı kartında koronavirüs aşısı olan vatandaşların kaç doz aşı olduğu, ne zaman aşı olduğu görülebiliyor.

Haberin Devamı

AŞI KARTI NASIL ALINIR?

Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden şu adımlar takip ediliyor:
HES uygulamasına girin.
Covid-19 Aşı bilgilerim kutucuğuna tıklayın.
Aşı kartı butonuna tıklayarak aşı kartınızı kolaylıkla oluşturabilirsiniz.
Ardından sağ üstte yer alan indirme seçeneğinden pdf dosyası olarak aşı kartınıza erişebilirsiniz, gerekli yerlere internet üzerinden iletebilirsiniz.

E-NABIZ'DAN AŞI KARTI ALMA

2. doz aşısı tamamlanmış vatandaşlar, e-Nabız üzerinden “COVID-19 Aşı Durumu” menüsüne, ardından “COVID-19 Aşı Kartı” sekmesine girerek aşı kimliklerine erişebiliyor. Hayat Eve Sığar uygulamasında ise “COVID-19 Aşı Bilgilerim” menüsünden aşı kimliğini edinebiliyor. Eğer vatandaş, aşı kimliğinde pasaport bilgisinin de yer almasını isterse Hayat Eve Sığar uygulamasında bu seçeneğe girerek pasaport numarasını yazabiliyor.
Aşı kimliğinde yer alan QR kod okutulduğunda e-Nabız sistemine bağlanarak kartın doğruluğu kontrol edilebiliyor.

Haberin Devamı

E NABIZDAN AŞI KARTI ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ