Gündem Atatürk’e hakarete 2 yıl 6 ay hapis cezası

Atatürk’e hakarete 2 yıl 6 ay hapis cezası

10.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Atatürk’e yönelik Anıtkabir’de çektiği provokasyon içerikli görüntüyü sosyal medyadan paylaşan Safiye İnci’ye (23), ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Atatürk’e hakarete 2 yıl 6 ay hapis cezası

Tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak tahliye kararı çıkan İnci, “Herkesten özür diliyorum, pişmanım” dedi.

Haberin Devamı

‘Pişmanım’

Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık İnci ve avukatı Bülent Demir ile önceki celse müdahillik talebinde bulunan Ankara Barosu’nun avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, suçtan doğrudan zarar görmemesi nedeniyle Ankara Barosu’nun davaya müdahillik talebini reddetti.

Duruşmada son savunması sorulan İnci, “Herkesten özür diliyorum, pişmanım. Buralara geleceğini düşünmemiştim” dedi.

Sanık avukatı Demir, esasa ilişkin savunmasında, müvekkilinin Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ettiği iddiasının yetersiz ve mesnetsiz olduğunu ifade etti. Mahkeme başkanı, savunmanın ardından sanığı, ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçundan önce 3 yıl hapis cezasına çarptırdığını, sabıkasız olması ve duruşmalardaki durum ve tutumunu dikkate alarak, cezasını 2 yıl 6 aya indirdiğini açıkladı. Hükmün niteliği ve tutuklu kaldığı süre de dikkate alınarak İnci’nin tahliyesine karar verildi. Tahliye kararı çıkan İnci, “Herkesten özür diliyorum, pişmanım” ifadelerini kullandı.