Gündem 2.Abdülhamid ve V.Murad'ın torunundan Atatürk’e hakarete tepki

2.Abdülhamid ve V.Murad'ın torunundan Atatürk’e hakarete tepki

24.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

2.Abdülhamid’in beşinci kuşak torunu Berna Sultan Osmanoğlu’nun 17 Şubat’ta İstanbul’da yapılan düğününde, nikah şahitlerinden eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz’ın Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor.

2.Abdülhamid ve V.Muradın torunundan Atatürk’e hakarete tepki

2.Abdülhamid’in dördüncü kuşak torunlarından Roksan Kunter Özkan, kendisi ve teyzeleri adına sosyal medyadan bir açıklama yayımladı. 

Haberin Devamı

Açıklamada “Atatürk’e karşı saygı sınırlarını aşan hiçbir görüş, yorum ve beyanı kabul etmediğimizi, bu açıklamaları onaylamadığımızı ifade ediyoruz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularına, yasalarına ve kurumlarına gönülden bağlılık içerisinde bulunan kişileriz” denildi. 

2.Abdülhamid ve V.Muradın torunundan Atatürk’e hakarete tepki

ORTAYLI'DAN AÇIKLAMA

Nikah şahitleri arasında yer alan Prof. Dr. İlber Ortaylı ise katıldığı bir canlı yayında şunları söyledi: “II. Abdülhamit’in torunu Şehzade Harun Efendi’nin Lübnan’da yaşayıp buraya dönen torununun torunu oluyor Berna. Ben onu çocukluktan tanıyorum. Davet etti, gittim. Her düğüne de gitmem. Türkiye tarihi öyle futbol topu değildir. Canı isteyen canı istediği yerden yürüsün olmaz. Ben kasaba politikacılarının tarih yorumlamasına karşıyım. Kasaba politikacıları lütfen kasabalarında kalsın. Büyük işlere karışmasınlar. Şevki Yılmaz dahil hepsini kastediyorum.”

Haberin Devamı

Şevki Yılmaz’a bir tepki de Prof. Dr. Celal Şengör’den geldi. Şengör, Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

2.Abdülhamid ve V.Muradın torunundan Atatürk’e hakarete tepki

‘ÜLKEMİZİ KURTARMASI AİLEDEN ÖNEMLİ’

V.Murad’ın torununun çocuğu Kenize Murad, daha önce yaşanan tartışmalarda “Atatürk’ün ülkemizi kurtarması ailemin sürgüne gönderilmesinden daha önemli” demişti. Resmi hanedan defterine kayıtlı ‘son Osmanlı şehzadesi’ Ertuğrul Osman Osmanoğlu da “Atatürk iki şey yaptı. Memleketten düşmanı çıkarttı ve bütün dünyaya baş tuttu. Biz burada kalsaydık bizim (aile) için iyi olurdu fakat nasıl mani olabilirdik buna?” diye konuşmuştu.