Yaşam Plazadan köy muhtarlığına! 'Züğürt Ağa gibi olma' diyorlar ama korkusu yok

Plazadan köy muhtarlığına! 'Züğürt Ağa gibi olma' diyorlar ama korkusu yok

24.02.2024 - 06:41 | Son Güncellenme:

Uluç Özturan, 5 yıl önce İstanbul'dan İzmir Kınık'taki Çiftlikköy’e yerleşerek yeni bir yaşam kurdu. Bir zamanlar yabancısı olduğu bu köyde şimdi ise bir muhtar adayı. Aday olmaya köyün büyükleriyle yaptığı konuşma sonrası karar veren Uluç'un, "Ya sandıktan bir tek kendi oyun çıkarsa" diyenlere ise cevabı var.

Plazadan köy muhtarlığına Züğürt Ağa gibi olma diyorlar ama korkusu yok

Gonca Kocabaş / Milliyet.com.tr - Uluç Özturan (41), Dokuz Eylül Üniversitesi iktisat, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi turizm ile tarım bölümleri mezunu. Son 12 yılı İstanbul’da olmak üzere 15 yıllık iş deneyimine sahip. Uzun yıllar kurumsal etkinlik ve organizasyonlarda organizatör olarak çalışan Uluç, profesyonel iş hayatının son yıllarında bilişim sektöründe orta ve üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2019 yılında köyde yeni bir hayat kurmak için İstanbul’dan ayrıldı. 2020'nin kasım ayında İzmir’in Kınık ilçesine bağlı Çiftlikköy’e yerleşti ve yaklaşık 3 yıldır bu köyde yaşıyor.

Haberin Devamı

Tarla işlerinden dam temizliğine, pazarcılıktan kahveciliğe hemen her yevmiyeli işi yapan Uluç'un geçimini sağlayabilmek adına ürettiği, işlediği, alıp sattığı gıda ürünleri de oldu. Ayrıca köydeki bu yeni yaşamını paylaştığı 'Çift U Çiftliği' adında bir de Youtube kanalı bulunuyor.

Plazadan köy muhtarlığına Züğürt Ağa gibi olma diyorlar ama korkusu yok

KÖY BÜYÜKLERİYLE KONUŞTU, ÖYLE ADAY OLDU

Şimdilerde ise hayatındaki en büyük heyecan, geldiği bu köyde 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde muhtarlık yarışına girmiş olması. Köyün insanın, konumunun ve manzarasının çok güzel olduğunu söyleyen muhtar adayı Uluç Özturan, "Maalesef köyümüz bakımsız, ilgisiz kalmış. Yapılması gereken gerçekten çok iş var. Köyde geçirdiğim bu 3 yıllık süreçte her yaş grubundan komşularımla çok güzel ilişkiler kurdum. Sağ olsunlar bana hiç yabancılık çektirmediler. Ben de elimden geldiğince onlara destek olmaya çalıştım. Burası sanki benim kendi köyümmüş ve yıllar sonra köyüme dönmüş gibi bir anda abilerim, ablalarım, kardeşlerim, dayılarım, nenelerim, yeğenlerim oldular. Kendilerine vefa borcum var. Köyümüzün sorunlarını çözerek, komşularımın gelirlerini artırmaya çalışarak bu borcumu ödemek istiyorum. Aday olmaya bu şekilde karar verdim” diyerek ekledi:

Haberin Devamı

"Muhtar adayı olma ve köyümüze hizmet etme konusunu düşünmeye başladığımda ilk iş olarak, köyümüzün büyüklerinden iki kişiyle ayrı ayrı görüşmeler yaptım. Niyetimiz hizmet olsa da sonuç itibarıyla köyün yabancısıydım ve büyüklerden destur almadan bu işe kalkışamazdım. Her ikisi de 'Keşke aday olsan, keşke seçilebilsen. Köyümüze çok iyi hizmet edeceğine eminiz' dediler. Bu konuşmalar beni hem çok gururlandırdı hem de motive etti. Böylelikle adaylığıma mani bir durum kalmamış oldu.”

Plazadan köy muhtarlığına Züğürt Ağa gibi olma diyorlar ama korkusu yok

Seçimlere hazırlıklı girebilmek adına afiş ve broşür çalışmaları yapan Uluç, bu hazırlıklarının tamamlanmasıyla birlikte komşu ziyaretlerine başladı. "Ciddi anlamda destekleyen, 'Beni aza olarak yazabilirsin' diyen komşularımızın yanı sıra diğer adaylarla yakınlığı olan bazı komşularımız da var. Seçim gününe kadar projelerimizi anlatmaya devam edeceğiz. Hem benim için hem de köyümüz için hayırlısı olsun diyelim” şeklinde konuştu.

'YA SANDIKTAN SADECE KENDİ OYUN ÇIKAR DA REZİL OLURSAN'

"Yakın çevrem ve beni tanıyanlar bu işi layıkıyla yapacağımdan çok eminler" diyen Uluç Özturan, "Sonuçta hiçbir akrabalık bağının olmadığı, yabancısı olduğun bir köyde 'Ya hiç oy alamazsan da sandıktan bir tek kendi oyun çıkarsa, sonra rezil olmayasın' diye uyaranlar da oldu" dedi. Özturan'ın sözleri usta oyuncu Şener Şen'in başrolünde yer aldığı 'Züğürt Ağa' filminde ağanın partisine sadece 1 oy çıktığı sahneyi de akıllara getirdi. Özturan ise kararlığını, "Bir tek kendi oyum çıkacak dahi olsa, köyüme ve komşularıma vefa borcumu ödemek adına bunu bile göze almış durumdayım” diye ifade etti.

Haberin Devamı

Sonuç her ne olacak olursa olsun, daha şimdiden hayatı boyunca unutamayacağı bir anı olduğunu dile getiren Uluç, “Bu sürecin her bir evresi ayrı heyecanlar yaşatıyor. Kim derdi ki İstanbul’u bırakıp hiçbir tanıdığın olmayan bir köye yerleşeceksin ve orada muhtar adayı olacaksın. Hayat gerçekten çok garip” şeklinde konuştu.

Plazadan köy muhtarlığına Züğürt Ağa gibi olma diyorlar ama korkusu yok

'TOPLAM 45 PROJEMİZ BULUNUYOR'

İyi bir analist olduğunu düşünen muhtar adayı Uluç Özturan, köyde geçirdiği bu 3 yıllık süreçte hem köyünün eksiklerini hem de komşularının bireysel ihtiyaçlarını gözlemleme ve anlama fırsatı buldu. "Köyümüzün ihtiyacı olan öncelikli proje altyapı sorununun giderilmesi" diyen Uluç, “Bunun haricinde köy işleri için ayrı, öğrencilerimiz, gençlerimiz, üreticilerimiz, yaşlılarımız ve kadınlarımız için ayrı, gelir getirici projeler olarak ayrı başlıklar altında toplam 45 projemiz var. Ulusal ve yerel basının ilgisini çekerek, sosyal medya kanallarımızın da gücüyle tüm projelerimizi bu 5 yıllık süreçte hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Muhtarlık sonuçları açıklanıncaya kadar herhangi bir tahminde bulunmayacağına dair bu yola çıkarken kendine söz verdiğini dile getiren Uluç Özturan, “Kesin kazanacakmışım gibi motiveyim, bir tek kendi oyum çıkacak gibi de çok çalışmam gerektiğine inanıyorum. Köy halkımızın neleri göz önünde bulundurarak oy kullanmak isteyecekleri çok önemli. Sonucu da bu kararlar belirleyecek” bilgisini paylaştı. 

Plazadan köy muhtarlığına Züğürt Ağa gibi olma diyorlar ama korkusu yok

'RAKİP DEĞİL, TAKIM ARKADAŞI OLARAK GÖRÜYORUM'

“Muhtarlık seçimindeki diğer adayları, rakip olarak değil de birbirimizden daha da iyisini yapmak isteyen takım arkadaşlarım olarak görüyorum. Köyümüzde şu an ben dahil 6 aday var. Hepsini gerçekten çok seviyorum,  tek dileğim köyümüzün kazanması” şeklinde konuşarak sözlerine şöyle son verdi:

"Öncelikle beni kendilerinden biri olarak gördükleri ve aralarına kabul ettikleri için hepsine tekrar teşekkür ederim. Muhtar adaylığım sürecinde bana güvenen, güvenini akrabalarıyla ve komşularıyla da paylaşan tüm destekçilerimize ayrıca teşekkür ediyorum. 5 yıl gerçekten çok uzun bir süre. Tüm halkımızı köyümüzün ve kendilerinin geleceğini düşünerek oylarını kullanmaya davet ediyor, desteklerini bekliyorum."

Yazarlar