Gündem Atatürk’e hakarete tutuklama

Atatürk’e hakarete tutuklama

21.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da, bir okulda Mustafa Kemal Atatürk’ün portre fotoğrafına yönelik hakaret eylemleri içeren görüntüleri sosyal medyada paylaşan lise öğrencisi A.E.S. (17) polis tarafından gözaltına alındı.

Atatürk’e hakarete tutuklama

FERİT ZENGİN/ HABER MERKEZİ- Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürülen şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. A.E.S. savcılık ifadesinden sonra “Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet bölge farkılığına dayanarak alenen aşağılama” ve “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçlarından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkemece tutuklanan A.E.S. cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Öte yandan infial yaratan görüntülere destek ise Türkiye ve Atatürk’e yönelik hakaret içerikli paylaşımlarıyla bilinen Kuveytli sözde yazardan geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan ve Abdulaziz Ramih takma ismini kullanan kişinin gerçek kimliğinin ise Abdulaziz E. Alhajri olduğu ve Kuveyt’te yaşayıp Türkiye’ye iki defa saç ektirmeye geldiği tespit edildi.