Gündem Avşa Adası rehberi

Avşa Adası rehberi

02.05.2018 - 17:24 | Son Güncellenme:

İstanbul’a yakın bir konumda tatil merkezi arayanların en sık tercih ettiği yerler arasında yer alan Avşa Adası hem sahilleri hem de kültürel geçmişi sayesinde eşsiz bir tatil geçirmek isteyenleri kendine çekmektedir. Ege kültürünün hâkim olduğu Avşa Adası’nda bulunan çok sayıda koyda eşsiz bir tatil deneyimi yaşanabilmektedir.

Avşa Adası rehberi

Avşa Adası Marmara Bölgesi’nde yer alması nedeniyle her yıl İstanbul’a yakın bir konumda tatil yapmak isteyenleri kendisine çeker. Bir diğer önemli tatil noktaları arasında yer alan Erdek’e yakın konumda olan Avşa Adası yaz tatilini geçirmek için en iyi alternatifler arasında yer alır. Avşa Adası’nın konumu nedeniyle tercih edilmesinin yanı sıra Ege kültürünü yansıtan binaları, sokakları ve insanları sayesinde birçok kişiyi kendisine çeker.

Haberin Devamı

Avşa Adası nerededir? Avşa Adası’na ulaşım

Marmara Denizi’nde bulunan Avşa Adası, Erdek’in batısında yer alır. İstanbul’a yakın konumda bulunan Avşa Adası’na ulaşım deniz otobüsleri sayesinde kolay bir şekilde yapılabilmektedir. İstanbul’dan Avşa Adası’na her gün düzenli olarak yapılan deniz otobüsü seferleri sayesinde direkt olarak adaya ulaşım sağlanabilmekte. Öte yandan deniz otobüsünü kullanarak kişisel aracınızı da adaya götürebilir ve ada içerisinde ulaşımı bu sayede rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

İstanbul’dan Avşa adasına deniz otobüslerinin yanı sıra Erdek’ten Avşa Adası’na da deniz otobüsü seferleri bulunmaktadır.

Avşa Adası’nda gezilecek yerler

Ege kültürünün hâkim olduğu Avşa Adası’nda gezilecek yerler arasında çok sayıda tarihi ve kültürel yapı yer almaktadır. Adada üretilen şarapların yapıldığı şarap fabrikalarını gezebilir, manastır ve tarihi Çınaraltı’nı görebilirsiniz. Avşa’nın en önemli yerleri arasında şüphesiz ada boyunca uzanan çok sayıda koy gelmektedir. Bunların en önemlileri ise Kumtur koyu, Mavikoy ve Çınaraltı Koyu. Bu koyları hem gezebilir hem de mavi denizinde ve altın rengi kumlarında eşsiz anlar yaşayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Avşa Adası kültürel hayatı

Avşa Adası’nda sadece deniz, kum, güneş değil kültürel ve tarihi hayat da birçok insanı büyülemektedir. Ayrıca yemek kültürü de birçok insanı kendisine çeker. Avşa Adası’nda yapılan özel kumpir ve Avşa tostu damak zevkine önem verenler için eşsiz deneyimler sunar. Avşa Adası tatil yapmak isteyenler için kolay ulaşım, kültürel ve tarihi geçmişi, güzel koyları ve yiyecek içecek çeşitliliği ile yılın her dönemi gezginleri beklemektedir.