GündemAvukat Åžafak MahmutyazıcıoÄŸlu cinayetine iliÅŸkin dava ertelendi

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin dava ertelendi

09.10.2023 - 17:41 | Son Güncellenme:

Ünlü sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili 20 kişinin yargılandığı davada, mütalaasının hazırlanması için dosya Cumhuriyet Savcısı'na gönderildi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme erteledi.

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin dava ertelendi

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 7 tutuklu sanık bulundukları cezaevinden getirilirken bir kısım tutuksuz sanıklar, Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Olay günü restoranda çay servisi yapan tanık Raşit Dündar, olay günü dışardan 2 kişinin gelerek Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile görüşmek istediğini, Mahmutyazıcıoğlu'nun başkasıyla görüşmesi olduğu için bu kişilerden arka masada beklemelerini istediğini anlattı. Dündar, gelen kişilere çay verdiğini ve diğer müşterilerle ilgilendiğini dile getirerek, olay anında orada bulunmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini ve dosyasının mütalaasını hazırlaması için kendisine gönderilmesini istedi.Söz verilen tutuklu sanıklar ise tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, mütalaasını hazırlaması için dosyayı cumhuriyet savcısına gönderdi, duruşmayı erteledi.

Ä°DDÄ°ANAMEDEN   Â

Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, "Bakırköy'de Ahmet Yosunlu adına kayıtlı olan bir daire, satışı için emlakçılık yapan Kerem Öztürk'e devredildi. Öztürk bu daireyi satmak için müşteri ararken, apartmanın en üst katında oturan müşteki Suphi Malgaz ile daireye müşteri bulunması konusunda anlaÅŸtı. Suphi Malgaz, Kerem Öztürk'e 1 milyon 450 bin TL karşılığı daireyi alacak bir arkadaşı olduÄŸunu söyledi. Daireyi Malgaz, 1 milyon 650 bin TL'ye satarak, alıcıdan 170 bin TL komisyon almış oldu. Kerem Öztürk ile Gökhan Karakan bu durumu öğrendikten sonra Malgaz'a bu miktarı kendilerine ödemesi gerektiÄŸini söyledi. Taraflar bir anlaÅŸmaya varamayınca Gökhan Karakan, Malgaz'ı öldürtmekle tehdit etti. Gökhan Karakan, Seccad YeÅŸil'e ulaÅŸarak söz konusu parayı tahsil etmesini istedi. Seccad YeÅŸil, arkadaşı olan Kadir Yasak'a durumu anlattı. Yasak, Suphi Malgaz ile bir buluÅŸma teklif etti. Bakırköy'de bir restoranda gerçekleÅŸen görüşmede, Åžafak MahmutyazıcıoÄŸlu Suphi Malgaz'ın yanında geldi. MahmutyazıcıoÄŸlu'nun Malgaz'a destek olması nedeniyle, Kadir Yasak ve Seccad YeÅŸil söz konusu parayı alamadı. Kadir Yasak ve Seccad YeÅŸil bu nedenle Åžafak MahmutyazıcıoÄŸlu'nu hedef alarak, 27 Ocak'ta cinayeti iÅŸledi" denildi. Ä°ddianamede Ali Yasak ve Abdulkadir Kara hakkında 4 ayrı suçtan ağırlaÅŸtırılmış müebbet ve toplam 3 yıl 9'ar aydan 12 yıl 6'ÅŸar aya kadar hapis cezası istendi. Kadir Yasak, Seccad YeÅŸil, Serkan Dakman, Fatih Okan Kodak, Burak OtçuoÄŸlu ve UÄŸurcan Bilge hakkında ise 3 ayrı suçdan ağırlaÅŸtırılmış müebbet ve toplam 3 yıl 9'ar aydan 10 yıl 6'ÅŸar aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi. Gökhan Karakan ve Kerem Öztürk hakkında 3 ayrı suçtan ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis ile toplam 3 yıl 9'ar aydan 10 yıl 6'ÅŸar aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. DiÄŸer 9 sanık için de 'Suçluyu kayırma' suçundan deÄŸiÅŸen oranlarda hapis cezası istendi.Â