Gündem Ayla’nın fragmanı yayınlandı

Ayla’nın fragmanı yayınlandı

09.06.2017 - 10:38 | Son Güncellenme:

Kore savaşı sırasında tanışan Süleyman Astsubay ile 5 yaşındaki Ayla’nın hikayesi beyazperdeye taşındı. Ay yüzlü bir kızla, ay yıldızlı bir askerin 67 yıllık anlatılmamış hikayesini konu alan ‘Ayla’ isimli sinema filminin fragmanı yayınlandı.

Ayla’nın fragmanı yayınlandı

Kore savaşı sırasında yaşanmış Süleyman Astsubay ile Koreli Ayla'nın anlatılmamış hikayesi beyazperdeye taşındı.İzlerken ay yüzlü bir kızla, ay yıldızlı bir askerin duygusal hikayesine tanıklık edeceksiniz. Tarih 25 Haziran 1950… Kuzey Kore, Güney’e saldırdı ve üç yıl sürecek ve binlerce kişinin hayatına mal olacak bir savaşın fitilini ateşledi. BM’nin yardım çağrısıyla Türkiye, Kore’ye 17 Ekim 1950’de 5 bin 90 kişilik bir tugay gönderdi. Tugaydaki askerlerden biri de Astsubay Süleyman Dilbirliği idi. Süleyman Astsubay annesi-babası öldürülmüş ve nereye gideceğin bilmeden meydanda dolaşan Koreli bir kız çocuğunu ölümden kurtardı ve Ayla ismini verir. Kısa sürede birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi oldular. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönmesi kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler.

Haberin Devamı

67 YIL SONRA BEYAZPERDEYE TAŞINDI

Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bu hikayesi beyazperdeye taşındı. İzleyenleri gözyaşlarına boğacak aAy yüzlü bir kızla, ay yıldızlı bir askerin 65 yıllık anlatılmamış hikayenin yapımcılığını Mustafa Uslu Dijital Yapım Evi üstlendi. Senaryosu Yiğit Güralp’e ait filmin yönetmenliğini Can Ulkay yaptı. Görüntü yönetmenliğini Jean Paul Seresin ve müziklerini Fahir Atakoğlu'nun yaptığı “AYLA”nın oyuncu kadrosunda çok önemli isimler yer alıyor. Başrollerde Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu, Lee Gyungjin ve Kim Seol'u seyredeceğimiz filmin kadrosunda Altan Erkekli ve Meral Çetinkaya gibi iki efsane ismin yanı sıra başarılı karakter oyuncusu Taner Birsel, Ali Atay, Deniz Seviyesi filmindeki performansı ile Milano Uluslararası Film Festivali’nden ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan Damla Sönmez, sevilen oyuncu Duygu Yetiş, yeni keşif Büşra Develi, deneyimli oyuncu Erkan Petekkaya, beyazerdenin ve ekranların sevilen yüzlerinden Esra Dermancıoğlu ve ekranların güzel yıldızı Sinem Öztürk Uslu gibi önemli oyuncular yer alıyor. Filmin yabancı oyuncularında ise Eric Roberts, Cade Carradine, Kim Byoung-Soon, Chaby Han, Kang Yeon Jeong, Johnny Young ve Claudia Kooij isimleri boy gösteriyor. Güney Kore ve Türkiye ortak yapımı olan projenin görüntü yönetmenliğini ise İngiliz sinemacı Jean-Paul Seresin yapıyor. Filmin müziklerini ise Fahir Atakoğlu üstleniyor.

Haberin Devamı

FRAGMANI YAYINLANDI

İzleyenleri gözyaşlarına boğacak ‘Ayla’nın fragmanı yayınlandı.Filim bu yılın sonbaharında vizyona girecek.

Ayla’nın fragmanı yayınlandı

60 YIL SONRA BULUŞTULAR

60 sene sonra ay yüzlü bir kızla, ay yıldızlı bir asker Seul’deki Ankara Parkı’nda yeniden buluştu. Birbirlerine koşup sarılan ikili duygusal anlar yaşadı. Yıllar sonra kendisini kurtaran Sülyeman Astusay'a Ayla'nn dudaklarından bu sözler döküldü “Niye bu kadar uzun sürdü? Neden daha önce gelmedin? Seni çok özledim.