Gündem Bahçeli, Netanyahu için ‘Caniyahu’ dedi

Bahçeli, Netanyahu için ‘Caniyahu’ dedi

02.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail tarafından ateşkesin dün sabah saatlerinde sona erdirilmesinin ardından Gazze’de yüzü aşkın kişinin yaşamını yitirmesi üzerine yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Netanyahu için “Caniyahu” ifadesini kullandı

Bahçeli, Netanyahu için ‘Caniyahu’ dedi

ANKARA Milliyet - MHP lideri, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamasında özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“7 Ekim 2023’ten bu yana dünyanın ve beşeriyetin nadiren şahit olduğu en ağır katliamlardan biri ve hatta soykırıma varan kanlı tablo Gazze’yi mahvı perişan etmiştir... Gazze kelimenin tam manasıyla ölüm şeridine dönüşmüştür. Bu nedenle Türk milletinin sabrı artık taşma noktasına ulaşmıştır... Caniyahu’nun ilkel ve iğrenç saldırganlığına tarih ve beşeriyet önünde müessir ve mütehakkim tepkiyi öncelikle Yahudiler göstermelidir. İsrail tazminat ödemeye mahkûm edilmeli, Caniyahu Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalıdır.”

Bahçeli, Türk milletinin bu soykırıma daha fazla sessiz ve seyirci kalmama iradesinde olduğunu belirterek, “Herkes bilmelidir ki, “Gönüllü Kudüs Sevdalıları” mukaddesatımız başta olmak üzere mazlum Filistinli kardeşlerimizin huzur ve can güvenliği için her türlü göreve hazırdır” dedi.

Yazarlar