Gündem Bakan Ersoy CNN TÜRK'te anlattı! İşte Kültür Yolu Festivali'nin detayları...

Bakan Ersoy CNN TÜRK'te anlattı! İşte Kültür Yolu Festivali'nin detayları...

05.08.2023 - 11:42 | Son Güncellenme:

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başladı. Festivallerin ilk durağı ise Nevşehir... Bu yıl ilki gerçekleşecek Balon ve Kültür Yolu Festrivali'nde neler olacak? İşte detaylar...

CNN TÜRK muhabiri Emrah Çakmak'a konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy detayları anlattı.

Haberin Devamı

Bakan Ersoy'un açıklamaları şöyle; Bu yıl Kültür Yolu Festivalleri sayısı arttı. 11 şehirde oluyor, geçen sene 5 şehirde olmuştu. O yüzden de çok daha fazla genel katılım oluyor.

Tabi Kapadokya doğası gereği çok farklı bir yer. Gündüzü çok farklı, gecesi çok farklı. Aslında en güzel etkinlik, festival düzenlenecek noktalardan da biri. Hem Türkiye açısından hem dünya açısından. O yüzden başlangıcın Kapadokya ile Balon Festivali ile olması bence çok anlamlı oldu. Çok da etkili olacağını düşünüyorum.

Vatandaşlarımızın yoğun katılımı olacak ama hepsinden en önemlisi yabancı turistlerin de yoğun katılımı ile etkileşimiyle yurt dışında görünürlüğünün artmasıyla çok iyi sağlanmış olacak diye düşünüyorum. Bundan önceki festivallerimize 37 ülkeden 175 basın mensubu ve kanaat önderi katılmıştı. Bu etkinliğe çok daha fazla katılım bekliyoruz yurt dışından. O yüzden de şehirlerimizin bilinirliğinin artması başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada bilinirliğinin artması hepsinden önemlisi markalaşmasına çok büyük hizmet olacak bu tür festivallerin.

Haberin Devamı

Bakan Ersoy CNN TÜRKte anlattı İşte Kültür Yolu Festivalinin detayları...

Bugün başlıyoruz. 9 gün boyunca sürecek. Gündüz-gece çok büyük etkinlikler olacak. Sanatın her dalında her yaşa ve her kesime, insanımıza hitap edecek ve etkinlikler planlandı. Bu yıl Kapadokya'da 300'den fazla etkinliğe 1000'den fazla sanatçımız katılıyor ve milyonlarca da katılım olacak diye bekliyoruz.

Tabi genele baktığımızda 11 şehire... 30 binden fazla sanatçımız katılıyor. 4 binden fazla etkinlik oluyor. Sanatsever insanımızın bu etkinliklere katılmasını bekliyoruz. Geçen seneki etkinliklerle bu sayı zaten fazlasıyla karşılıyordu. O yüzden söz verdiğimiz gibi geçen sene 5 şehirdeydi bu sene 11 şehire çıktık. Her yıl 4-5 şehiri ilave edereken 2028'e kadar 35 şehrimizi bu Kültür Yolu Festivalleri zincirine dahil etmiş olacağız.

5 Ağustos'ta başlıyoruz ama 12 Kasım'a kadar sürecek. Birbirini takip edecek. Bazen 1 hafta boşluk olacak. Ama ağırlıklı olarak biri biterken diğeri başlayacak. 11 şehrimizde vatandaşlarımızı sanata, kültüre doyuracağız.