Gündem Bakan Özhaseki: 5 sene bitince vatandaş ne yaptın diye soracak

Bakan Özhaseki: 5 sene bitince vatandaş ne yaptın diye soracak

29.12.2023 - 19:16 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ömrünün vatandaşa hizmet etmekle geçtiğini vurgulayarak, “Hizmet dışında, başka hiçbir şey düşünmedim. Benden sonra gelen arkadaşlarım da aynısını yaptılar. Gece, gündüz demeden çalıştılar. Bizim arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalar zaten dillere destan. Görev süreleri boyunca hiçbir şey yapmayıp, koca koca bütçeleri algı operasyonları için harcayanlar 5 sene bittiğinde vatandaşa ne diyecekler, bilemiyorum. Onların da ömürleri bu dedikodular ve özellikle sosyal medyada kullandıkları birtakım sloganlarla geçecek.” dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki, birtakım açılışlara katılmak üzere Kayseri’deydi. Bakan Özhaseki, hayırsever Baktır ailesi tarafından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’ne kazandırılan Davinci Robotik Cerrahi cihazının teslim törenine katıldı, ardından bir diğer hayırseverlerden Özkaya ailesi tarafından hastaneye kazandırılacak olan Girişimsel Anjiyo Grafik Ünitesi’nin protokolünü imzaladı. Bakan Özhaseki, Erciyes Üniversitesi için önemli olan cerrahi cihazın hayırlı olmasını diledi. 1978 yıllında kurulan üniversitenin bugünlere gelene kadar onlarca fakültesiyle, yüksekokuluyla, araştırma merkezleriyle birçok branşta başarılı olduğunu, önemli ödüller aldığını hatırlatan Bakan Mehmet Özhaseki, “Kayseri'nin gelişiminde sadece tıp alanında değil, her alanda üniversitenin katkısını reddedemeyiz. Sadece bilim alanında değil, Kayseri'nin sosyal yaşamında da en önemli değişiklik üniversite ile başlamıştır.” diye konuştu.

Haberin Devamı

“GÜNÜMÜZDE DEĞİŞİM ÇOK HIZLI YAŞANIYOR”

Bakan Mehmet Özhaseki, günümüzde değişimin çok hızlı yaşandığını vurgulayarak, “Böyle bir dönemde hepimize düşen, zamanın ruhunu okumak, bu değişimi anlayarak yolumuza revan olmaktır. Eğer bu değişimi anlayamazsak durumumuz gittikçe kötüleşir. Mesleğini icra eden bir esnaf, bir vatandaş bile değişimi anlayamazsa gittikçe durumu geriler ve zorlaşır. Siyaset adamı için de bilim adamı için de bu geçerlidir. Bugün de tıp alanı böyle bir yere gelmiştir. Belki yarın daha başka gelişmeler olacak. Onların her birisini yakından takip edip bu işin lokomotifi olmak için gayret etmek üniversitemizin ve burada bilim insanlarının işi. Biz, buradaki arkadaşlarımızla iftihar ediyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Özhaseki: 5 sene bitince vatandaş ne yaptın diye soracak

“HAYIRSEVERLİK BİR GELENEK OLARAK DEVAM EDİYOR”

Kayseri’de hayırseverliğin bir gelenek olarak devam ettiğine dikkat çeken Bakan Özhaseki, “Gittiğim her şehirde hayırseverliğe atıfta bulunuyorum. Kayseri’de 5 tane üniversite var. Toplam 100 binası varsa 95’i hayırseverlerin. Allah onlardan razı olsun.” diye konuştu.

“YEREL YÖNETİMLER AÇISINDAN 1994 YILI KOLAY OLMADI”

Bakan Özhaseki daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Sağlık Yaşam Merkezi ve Spor Tesisi'nin açılış törenine katıldı. Yerel yönetimler açısından 1994 yılının dönüm noktası olduğunu, kolay unutulmayacağını belirten Bakan Özhaseki, “Daha önce Türkiye'de ideolojik takıntılı bir belediyecilik anlayışı vardı. Kafasındaki ideolojiyle, bu memleketi götürebilmek için çırpınan insanlar vardı. Envaiçeşit sol gruplar bir araya gelir, eylem birliği yaparlar ve belediyeleri de üs gibi kullanırlardı. Bunlara şahitlik ettik. Ama çok şükür geride kaldı.” dedi.

“BİZ HİZMET EDECEĞİMİZİ, KİMSEYİ AYIRMAYACAĞIMIZI SÖYLEDİK”

Bakan Mehmet Özhaseki, o dönemde Kayseri’de aday olduğunu hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız da İstanbul’da adaydı. Vatandaşın karşısına çıktığımızda hep şunu söyledik: ‘Biz hizmet edeceğiz. Kimseyi ayırmayacağız. Dinine, imanına, mezhebine asla bakmayacağız. Bu memlekette kim yaşıyorsa başımızın üstünde yeri var. Aynı gemideyiz, hizmet edeceğiz.’ dedik. Mazeret üretmeyeceğiz diye de söz verdik. Hiç ağlamadık. Ne engellemeler yapmadılar ki. Hiçbirisinde ağlamadan yolunuza devam ettik. Neredeyse kesintisiz 30 yıldır bu şehrin nereden nereye geldiğini yaşı yetenler bilirler.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Özhaseki: 5 sene bitince vatandaş ne yaptın diye soracak

“5 SENE BİTİNCE VATANDAŞ NE YAPTIN DİYE SORACAK”

Ömrünün vatandaşa hizmet etmekle geçirdiğini vurgulayan Bakan Özhaseki, şunları söyledi:

“Hizmet dışında, başka hiçbir şey düşünmedim. Benden sonra gelen arkadaşlarım da aynısını yaptılar. Gece, gündüz demeden çalıştılar. Bu misyonu devam ettirdiler. Allah onlardan da razı olsun. Yarın bir gün inşallah yine Kayseri halkının huzuruna yüz akıyla çıkacağız. Yaptıklarımızı söyleyeceğiz. Vatandaş seçimden seçime o demokratik hakkını kullanır. Beş sene boyunca kendi aralarında birtakım muhabbetler olur. Bazen eleştirirler, bazen överler. Bunlar çok normal şeyler. Ama 5 sene bittiğinde vatandaş döner der ki ‘Biz sana kocaman bir mühür, kocaman bir bütçe verdik. Sen ne yaptın, söyle?’ derler. Elhamdülillah bizim arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalar zaten dillere destan. Söyleyecek o kadar çok şeyiniz var ki. Ama görev süreleri boyunca hiçbir şey yapmayıp, koca koca bütçeleri algı operasyonları için harcayanlar ne diyecekler, bilemiyorum. Onların da ömürleri bu dedikodular ve özellikle sosyal medyada kullandıkları birtakım sloganlarla geçecek. Millet feraset sahibi, gözünü boyayamazlar. Ama yarın bir gün Cenabıhakk'ın huzuruna varacağız. Orada nasıl hesap verecekler onu çok merak ediyorum.”

Haberin Devamı