Gündem Bakan Yerlikaya: Kardeşliğimize kim yan bakıyorsa biz de onlara düz bakacak değiliz

Bakan Yerlikaya: Kardeşliğimize kim yan bakıyorsa biz de onlara düz bakacak değiliz

28.03.2024 - 23:11 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İstanbul’un Huzuru, Büyükçekmece’nin Huzuru İftar Buluşması” programına katıldı. Yerlikaya, "Bu yüzyılda hiçbir esameleri kalmayacak olan; başta bölücü terör örgütü olmak üzere FETÖ, DHKP/C, MLKP yani bizim birliğimizi dirliğimize kardeşliğimize kim yan bakıyorsa, Cumhurbaşkanımızdan almış olduğumuz, sizlerden almış olduğumuz cesaretle, bize kim yan bakıyorsa biz de onlara düz bakacak değiliz." dedi.

Bakan Yerlikaya: Kardeşliğimize kim yan bakıyorsa biz de onlara düz bakacak değiliz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Esenyurt'ta bir otelde düzenlenen 'İstanbul’un Huzuru, Büyükçekmece’nin Huzuru' iftar programına katıldı. Yerlikaya, "Biz seçimin huzur ve güven ortamında olmasında görevliyiz, yönetimi, denetimi, kararı yüksek Seçim Kurulu’nun il, ilçe Seçim Kurulu’nun ama huzur ortamı güven ortamından sorumlu olan benim. Ama ben yol arkadaşlarım, dava arkadaşlarımla beraber, vefa mı onlarla beraber, inandığımız hizmetin tecelli etmesiyle ilgili, sizlerin karşısına gelip bunları anlatıyoruz. Birileri bundan huzursuz oluyor, onları huzursuz etmeye de Allah‘ın iziyle devam edeceğiz. Ama tavizsiz 14-28 Mayıs, o yüzyılın son seçimini nasıl huzur ve güven ortamında yaptıysak Allah‘ın izniyle, biz içişleri bakanlığı 600 bin mesai arkadaşımızla tüm seçim satıh halinde bu huzuru da güveni de en güzel şekilde sağlayacağımıza da inancımız tam" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BİZE KİM YAN BAKIYORSA BİZ DE ONLARA DÜZ BAKACAK DEĞİLİZ"

Değerli kardeşlerim, 4 Haziran 2023 tarihinde içişleri Bakanı olarak yeni kabinede görev aldım. Cenabı Allah nasip etti, Sayın Cumhurbaşkanımız inandı emanet etti ve biz de bismillah dedik. O gün bugün çalışıyoruz. Allah bize güvenenlere, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bizi mahcup etmesin. 33 yıl bu teşkilatta çalıştım, içişleri ailesinde, en son sizlerle beraberdik İstanbul’da. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren, 40 yıldan beri mücadele ettiğimiz ve artık son çırpınışlarını gördüğümüz ve nefesini de keseceğiz Allah‘ın izniyle. Bu yüzyılda hiçbir esameleri kalmayacak olan; başta bölücü terör örgütü olmak üzere FETÖ, DHKP/C, MLKP yani bizim birliğimizi dirliğimize kardeşliğimize kim yan bakıyorsa, Cumhurbaşkanımızdan almış olduğumuz, sizlerden almış olduğumuz cesaretle, bize kim yan bakıyorsa biz de onlara düz bakacak değiliz. Düzde bakmıyoruz zaten. Evet geldiğimiz ilk günden beri istikametimiz, adımlarımızı hukuk dedik, hukuk devleti dedik, insan hakları dedik evet aynı o şekilde devam ediyoruz. Ama devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç yoktur" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

 

"4 HAZİRAN’DAN BUGÜNE 421 YEREL BÖLGESEL ULUSAL ÇAPTA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜNÜ ÇÖKERTTİK"

Organize suç örgütleriyle ciddi bir mücadele içerisinde olduklarını ifade eden Yerlikaya, "Organize suç örgütleri ile mücadele ediyoruz. Nedir bunlar, şehir eşkıyaları, yani suç işlemekte kibirlenenler. Taptıkları tek şey para, kimlerle nasıl bir beraber yürüyorlarsa, kendilerinde öyle bir güç zehirlenmesi varsa, ne yapıyoruz biz onlara, ben arkadaşlarıma diyorum ki, şehirde vatandaşlarımızın bildiği, hissettiği bir organize suç örgütü var ve hala siz bunlarla ilgili fiziki, teknik takip, planlı projeli bir iş yapmazsanız sizi orada durmam diyorum. Açık net, her yerde söylediğimi ekran karşısında da söylüyor. Ama benim arkadaşlarım, mülki idare amirlerimiz, illerde valilerimiz ve emniyet, jandarma hep beraber, savcılıklarımızla beraber öyle bir uyum içerisinde çalışıyoruz ki, 4 Haziran’dan bugüne 421 yerel, bölgesel, ulusal çapta organize suç örgütünü çökerttik götürüp adalete teslim ettik" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 

Bakan Yerlikaya: Kardeşliğimize kim yan bakıyorsa biz de onlara düz bakacak değiliz

"ÇALIŞKAN CEVVAL MURAT KURUM KARDEŞİMİZİ ŞEHİR EMİNİ YAPMAYA VAR MIYIZ?"

Pazar günü yapılacak seçimlerde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'a destek isteyen Yerlikaya, "Biz İstanbul’da bu beş yıldan sonra, Murat kurum kardeşimizle beraber, beş yılda olmayan ama olması gerekenleri göreceksiniz; birlik, beraberlik, kardeşlik ruhuyla her şey arzu edilen kıvama gelecek buna inanıyoruz. İstanbul Büyükşehir belediye oyları sayılıyor, hem büyükşehir için soruyorum sandıklar açıldı, 31 Mart akşamı, dünyanın en güzel bu şehri, şehirlerin sultanı, İstanbul’umuzun Büyükşehir belediye başkanlığına, şehir eminliğine, çalışkan cevval Murat Kurum kardeşimizi şehir emini yapmaya var mıyız?" dedi.